Тест показав, що важливіше для ігрового комп’ютера – процесор чи відеокарта

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Автор видання Overclockers перевірив продуктивність систем з потужною відеокартою і слабким процесором, а також їх протилежностей. Тест показав, що все-таки важливіше для ігрового комп’ютера – процесор чи відеокарта.

Конфігурації тестували в іграх: Assassin’s Creed Valhalla, Call of Duty: Black Ops Cold War, Crysis Remastered, Cyberpunk 2077, Mafia Remastered, Project Cars 3, Total War Saga: Troy, Watch Dogs Legion.

Автор прийшов до висновку, що зв’язки з продуктивними відеокартами були міцніші зв’язок з продуктивними процесорами. Тобто для ігрового комп’ютера відеокарта все ж важливіша. Правда, виявилася закономірність: чим потужніший був процесор, тим більше він «прокачував» продуктивність відеокарти. Втім, це правило працювало для моделей NVIDIA, але не для AMD.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ще один цікавий висновок: зв’язки з потужною відеокартою і слабким процесором були повільніший зв’язок зі слабкою відеокартою і потужним процесором в іграх Cyberpunk 2077 і Total War Saga: Troy.

Також автор відзначив, що молодших моделей процесорів Core i3-10320 і Ryzen 5 3500X цілком достатньо для сучасного ігрового комп’ютера.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.