В Україні вирішили відмовитись від паперових документів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Керівництво Мінцифри планує заборонити держустановам вимагати з українців паперові документи. Відповідний законопроект знаходиться в стадії розробки. Завершити формальності по втіленню ініціативи в обов’язковий до виконання закон чиновники планують до кінця літа.

«Безпаперовий» режим paperless має запрацювати 1 вересня, заявив глава Мінцифри в бесіді з журналістами.

З наданих Михайлом Федоровим відомостей слідує, що паперові версії документів можуть пред’являтися виключно за бажанням споживачів послуг (тобто вимагати такі документи співробітники держустанов на той час не зможуть).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Єдиний виняток – відсутність інформації про документи в електронному реєстрі.

За запевненнями Федорова, за сім місяців, які залишилися до «години Х» фахівці очолюваного ним відомства забезпечать держустанови необхідною IT-інфраструктурою. Голоси «за» впровадження інноваційного рішення також знайдуться, вважає глава Мінцифри.

У числі інших анонсованих Федоровим послуг – впровадження цифрового підпису «Дія ID» і можливість зміни місця реєстрації в режимі on-line.

Для зміни «прописки» потрібно заповнити коротку заявку в додатку «Дія» або на однойменному порталі і підтвердити особистість за допомогою ID-паспорта. На все про все піде не більше 15 хвилин, запевняє Федоров.

Відзначимо, що вітчизняні міністри щедрі на обіцянки. Лідером по частині балабольства є «творець українського гіперлупа» Володимир Омелян, який перебрався на ПМП (постійне місце проживання) в США. Раніше цей дивний персонаж звинуватив у зриві амбітного проекту … Володимира Путіна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.