В Україні з’являться нові номери мобільних телефонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нещодавно, 3 квітня 2024 року, Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України (ДССЗЗІ) видала наказ № 269/2074 про відкриття нового коду мережі призначення 77 у телекомунікаційній мережі загального користування. Це означає, що в Україні буде запроваджено новий номер мобільного зв’язку.

Докладніше про те, що українським абонентам слід підготуватись до зміни номерів телефонів, інформує Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України, передає MZU.

Рішення ухвалено відповідно до положень військового стану в Україні. Таким чином, постачальникам електронних комунікаційних мереж та послуг ПрАТ «Київстар», ПрАТ «ПФ Україна», ТОВ «Лайфселл», ТОВ «Трімоб», ТОВ «Інтертелеком», ТОВ «Центр Глобальних Повідомлень України» дозволено додати код 77 до мобільних номерів абонентів до вже існуючих 67, 68, 96, 97 та 98.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Метою відкриття нового коду мережі призначення є впровадження в електронних комунікаційних мережах загального користування до 10 травня 2024 року.

Розпорядження ДССЗІ наказує постачальникам електронних комунікаційних мереж фіксованого та мобільного зв’язку таке:

  • Відкрити пропуск вхідного та вихідного інформаційного та сигнального трафіку з кодом мережі призначення 77 через існуючі взаємоз’єднання між мережами операторів.
  • Додати код мережі призначення 77 до алгоритмів обробки сигнального та інформаційного трафіку, що забезпечують надання послуги перенесення абонентського номера.
  • Додати код мережі призначення 77 до алгоритмів обробки сигнального та інформаційного трафіку, які забезпечують надання послуги національного роумінгу абонентам.
  • Додати код мережі призначення 77 алгоритми обробки сигнального трафіку, що забезпечують надання послуги обміну CMC повідомленнями.

Державне підприємство “Національний центр радіочастот України” зобов’язане додати новий код мережі призначення 77 до алгоритму обробки автоматизованої інформаційної системи “Централізована база даних номерів”.

Відкриття нового коду мережі переадресації 77 дозволить збільшити пропускну спроможність мереж мобільного зв’язку, підвищити якість телекомунікаційних послуг та покращити умови для розвитку ринку телекомунікацій в Україні. Важливо зазначити, що розпорядження НКРЗІ набуде чинності з дня його підписання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.