Fortnite повертається на iPhone та iPad без дозволу Apple

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як повідомляє BBC, власники iPhone і iPad незабаром знову зможуть грати в популярну гру Fortnite, яку видалили з App Store. Справа в тому, що Nvidia створила нову версію свого хмарного ігрового сервісу GeForce Now, який працює в мобільному браузері Safari. При цьому Apple не зможе отримувати свою частку від продажу ігрового контенту.

В даний момент Epic Games судиться з Apple з приводу видалення гри з магазину додатків App Store. Слухання у справі заплановано на травень наступного року. У документах, які подані до суду, йдеться, що в Fortnite зареєстровано понад 350 млн користувачів, але найбільшої платформою гри є саме iOS (116 млн чоловік). Крім того, у 63% користувачів Fortnite на iOS немає можливості увійти в гру з будь-якого іншого пристрою.

Apple не дозволяє завантажувати ігри та програми на свої телефони або планшети через інші магазини додатків. Однак компанія не обмежує список сервісів, які можуть працювати в Safari або інших веб-браузерах, доступних в App Store. В даний час Nvidia пропонує сервіс GeForce Now для комп’ютерів Mac, Windows, Android і Chromebook. Як повідомляє джерело, компанія повинна анонсувати версію для iOS до різдвяних свят. Існує маленька ймовірність того, що Fortnite буде виключений до списку ігор, пропонованих для пристроїв Apple. У грудні минулого року гра була ненадовго видалена з Android-версії GeForce Now. Nvidia і Epic Games від коментарів утрималися.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.