Xiaomi навчила смартфони вимірювати пульс без спеціального датчика

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Xiaomi додала своїм смартфонам цікаву можливість. Тепер вони можуть вимірювати пульс серцебиття користувача навіть не маючи спеціальний датчик.

Ця опція з’являється у смартфонів після установки оновленої версії програми MIUI Health з номером версії 2.7.4. Додаток задіє для вимірювань камеру і світлодіодний спалах. Користувачеві показують інструкцію, як правильно розмістити палець на камері, щоб вимірювання були максимально точними.

Для визначення частоти пульсу користувачеві потрібно запустити MIUI Health, покласти палець поверх камери і світлодіодного спалаху і утримувати його до тих пір, поки програма не завершить необхідні вимірювання. Після цього потрібно вибрати свій стан: «Звичайне», «Стан спокою» і «після тренування».

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Можливо, вимірювати пульс таким чином не так зручно, як за допомогою фітнес-браслета. Але навіть через брак спеціалізованих гаджетів тепер можна при необхідності визначати серцевий ритм. Очевидно, що точність вимірювання буде невисокою, з великими похибками.

Спочатку це нововведення було доступно смартфонам Xiaomi, Redmi і Poco в додатку MIUI Health, вбудованому в китайській версії прошивки MIUI 12. Тепер воно з’явилося в інших регіональних збірках MIUI 12, в тому числі для російських користувачів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.