Огляд Redmi Note 9S – найкращий смартфон за свою ціну

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Xiaomi протягом останнього року досить активно проявляла себе на ринку мобільних девайсів, випускаючи дуже багато цікавих моделей. Серед них варто виокремити Redmi Note 8 Pro – бестселлер, який отримав хороший чіпсет, революційну, як за свою ціну, камеру, а також модуль NFC для безконтактної оплати. Через півроку після цього настала пора для наступного покоління Redmi Note, і компанія випустила його наступника – Redmi Note 9S, а от чи вийшов смартфон таким самим безпрецедентним хітом – варто розібратися. 

Redmi Note 9S оснащений IPS-дисплеєм діагоналлю 6.67 дюйма, і, що цікаво, ця діагональ більша, ніж у вищезгаданого Redmi Note 8 Pro, тому в цьому плані смартфони відрізняються. Роздільна здатність тут така сама – FullHD+, а от розташування фронтальної камери інше – замість краплеподібної фронтальної камери вона тепер врізана у верхньому лівому куті дисплея. 

З продуктивністю тут все також в порядку, адже тут встановлений новий чіпсет Snapdragon 720G. Якщо у вас є сумніви щодо того, чи варто вибирати смартфон за таку ціну через його продуктивність, варто згадати минулорічний Redmi Note 8 Pro, який став народним хітом, хоча працював на чіпсеті MediaTek приблизно такої ж потужності – Helio G90T. Вищезгаданий Helio G90T хоч і схожий по потужності, але при цьому має відчутно більший техпроцес – 12 нанометрів проти 8 нм, тобто нова модель повинна споживати менше енергії за стару схожому режимі використання. З пам’яттю тут, як на бюджетну модель, все також непогано – є дві варіації на вибір: 4/64 ГБ та 6/128 ГБ. 4 ГБ оперативної пам’яті у молодшій моделі – досить дивне рішення, адже у тому ж Redmi Note 8 Pro було 6 ГБ у всіх комплектаціях. Старша комплектація в цьому плані не розчарувала.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо говорити про автономність, то тут все справді добре. Смартфон отримав дуже хороший акумулятор об’ємом 5020 мАг, якого середньому користувачу вистачить приблизно на два дні, а дуже активному – на півтора. У випадку, якщо ви належите до дуже активних користувачів і смартфон таки сів посередині другого дня, передбачена швидка зарядка потужністю 18W. Загалом саме автономність можна назвати однією з ключових переваг смартфона, адже у бюджетному ціновому сегменті конкуренти досі часто встановлюють акумулятора на 3-4 тисячі мАг, яких вистачає приблизно на день.

Дуже важливим плюсом смартфона є наявність модуля NFC для безконтактної оплати, але його наявність/відсутність залежить від регіону, тому раджу купувати офіційну версію або дуже уважно перевіряти, яку саме ви замовляєте в Інтернеті. Також варто зауважити, що у смартфона є мініджек 3.5 міліметрів, FM-радіо, інфрачервоний порт Wi-Fi 802.11ac та Bluetooth 5.0. 

Смартфон отримав дизайн, який нагадує флагманський Huawei Mate 20 Pro дворічної давності – основний модуль квадрокамери оформлений у вигляді квадрата посередині задньої панелі, у її верхній частині. Ця квадрокамера складається з основного сенсора на 48 МП, ширококутного на 8 МП, макро на 5 МП та датчика глибини сцени на 2 МП. Селфі-камера тут на 16 МП. 

Redmi Note 9S у молодшій версії коштує близько шести тисяч гривень, а старша версія – близько шести з половиною-семи. У будь-якому випадку, я б не радив брати молодшу версію, адже 4 ГБ оперативної пам’яті – справді малувато для MIUI, особливо для нової, дванадцятої версії, і 6 ГБ – це вже бажаний мінімум у такому ціновому сегменті. Безумовно, це не означає, що якщо ви вже візьмете версію з 4 ГБ оперативної пам’яті, ваш смартфон буде постійно глючити, але все-таки варто розуміти, що цього дуже мало у довгостроковій перспективі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.