Огляд Samsung Galaxy S24 Plus: один з найкращих смартфонів 2024 року

Огляд Samsung Galaxy S24 Plus: один з найкращих смартфонів 2024 року
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Протягом багатьох років модель “Plus” від Samsung у сімействі Galaxy S здавалася дивним доповненням. Телефони Plus часто дуже хороші, але коли ви можете витратити додаткові декілька тисяч гривень на кращу і потужнішу модель Ultra, який у цьому сенс? Цього року з Samsung Galaxy S24 Plus все трохи інакше.

S24 Plus входить у 2024 рік з оновленим дизайном, кращим екраном і справді вражаючим процесором. Він також має ту саму ціну 46 999 грн., що й модель Plus вже кілька років поспіль. Тим часом, нова ціна Galaxy S24 Ultra у 57 999 грн. означає, що між телефонами Plus і Ultra тепер більша прірва у 11 000 грн. Додайте все це разом, і це означає, що телефон Samsung Plus став набагато привабливішим, ніж будь-коли раніше.

І якщо він вам сподобається, придбати його, або інші моделі серії S24, можна у наших друзів із магазину PixoPhone за дуже приємними цінами. Поспішайте щоб не втратити свій шанс.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дизайн

Samsung Galaxy S24 Plus дуже схожий на свого брата Galaxy S23 Plus. Він важить стільки ж – 196 грамів, менш ніж на міліметр вищий і на 1/10 міліметра товщий, а також має такий самий дизайн камери на задній панелі. Samsung не винайшов велосипед у цьому випадку. Однак S24 Plus не є повністю ідентичним своєму попереднику. Насправді, є одна досить суттєва зміна: плоскі боковини.

Минулорічна модель S23 Plus має алюмінієву раму з заокругленими глянцевими боковинами. Це був абсолютно вдалий вибір дизайну, який мені тоді дуже подобався. S24 Plus все ще використовує алюміній, але його рамка тепер має плоскі краї з матовим покриттям. Це практично те саме, що ви знайдете в iPhone 15, і мені це дуже подобається.

Хоча нова рамка не змінює дизайн Galaxy S24 Plus докорінно, це довгоочікуване оновлення в усіх відношеннях. Матове покриття виглядає приємніше і не притягує відбитки пальців, пласку рамку зручніше тримати в руках, і я думаю, що вона надає телефону більш відполірованого, вишуканого вигляду. Це непомітно, але я швидко до нього звик.

В іншому, це практично той самий телефон, що й минулого року. Galaxy S24 Plus має клас захисту IP68, що забезпечує надійний захист від пилу та води, скло Gorilla Glass 2 захищає екран, а заднє скло також має матове покриття, що поєднується з рамкою. У мене S24 Plus у кольорі Cobalt Violet, і я вважаю, що він має гарний вигляд. Кнопки живлення та гучності клацають, динаміки звучать добре (незважаючи на те, що вони трохи бляшані), а підекранний датчик відбитків пальців працює як чарівник.

Я також хотів би підкреслити, наскільки відшліфованим і преміальним відчувається весь пакет. Якщо тримати Galaxy S24 Plus пліч-о-пліч з Pixel 8 Pro або OnePlus 11, телефон Samsung здається приємнішим. Це дрібниця, але я не міг її не помітити.

Екран

Яким би гарним не був дизайн Galaxy S24 Plus, це не та частина телефону, на яку ви витрачатимете найбільше часу. Це його екран, і, на щастя, він просто фантастичний.

Galaxy S24 Plus отримав 6,7-дюймову панель AMOLED 2X, яка трохи більша за 6,6-дюймову, що була у його попередника. Пікова яскравість також була збільшена з 1750 ніт до 2600 ніт, а роздільна здатність зросла з FHD+ до QHD+. У перерахунку на сирі числа це означає стрибок з 2340 x 1080 пікселів до 3120 x 1440. Крім того, частота оновлення 120 Гц тепер може зменшитися до 1 Гц, а це означає, що він споживає менше енергії, коли ви не взаємодієте з екраном.

У Galaxy S24 Plus фантастичний екран.

Минулорічний Galaxy S23 Plus вже мав чудовий дисплей, а оновлення, які Samsung додала до дисплея S24 Plus, роблять його ще кращим. Під час мого огляду не було особливо сонячно, але навіть під сірим і похмурим небом у мене не було жодних проблем з переглядом екрану на вулиці. Судячи з його продуктивності, я не сумніваюся, що він так само добре працюватиме і в сонячні дні – коли б це не сталося.

Мені також подобається, наскільки тьмяним може бути екран Galaxy S24 Plus. Якщо покласти його поруч з моїм iPhone 15 Pro Max, екран S24 Plus помітно темнішає на найнижчому рівні яскравості – приємна перевага, якщо ви користуєтеся телефоном у ліжку поруч з партнером і не хочете його турбувати.

Стрибок роздільної здатності також був чудовим. За замовчуванням у S24 Plus встановлено роздільну здатність FHD+, але ви можете будь-коли переключитися на QHD+ у додатку “Налаштування”. Це не кардинальна різниця, але текст на екрані стає різкішим для моїх очей – особливо дрібні шрифти.

Очікується, що Samsung надаватиме чудові дисплеї для своїх телефонів, але я був особливо задоволений S24 Plus в цьому плані. За винятком трохи меншого розміру і відсутності скла Gorilla Armor для зменшення відблисків, екран S24 Plus нічим не поступається своєму братові Ultra. А якщо врахувати різницю в ціні в 11 000 грн цього року, то це неабияке досягнення.

Камери

У той час як Samsung зробила багато оновлень екрану Galaxy S24 Plus, цього не можна сказати про камери телефону. Фізичне обладнання камери ідентичне тому, що було в S23 Plus:

  • 50 Мп основна камера, діафрагма f/1.8
  • 10-Мп телефотокамера, діафрагма f/2.4, 3-кратний оптичний зум
  • Надширококутна камера на 12 Мп, діафрагма f/2.2, кут огляду 120 градусів
  • 12-Мп селфі-камера, діафрагма f/2.2

Це пристойний набір камер і дуже схожий на камери в iPhone 15 Pro. Чи хороші вони? Так, але із застереженням.

Якщо ви фотографуєте пейзаж, випічку, собаку або будь-який інший нерухомий об’єкт, Galaxy S24 Plus створює дуже гарні фотографії. Samsung створив нове “спеціальне рішення для налаштування кольору” для всієї серії Galaxy S24, щоб забезпечити “більш точний і природний колірний тон”.

Як на мене, це працює. На деяких фотографіях все ще є трохи більше яскравих кольорів, ніж на аналогічних знімках з iPhone, але на мій погляд, фотографії ніколи не виглядають надмірно насиченими. Всі вищезгадані фотографії були зроблені за допомогою 50-мегапіксельної основної камери.

Однак, як тільки ви фотографуєте будь-який рух, Galaxy S24 Plus починає працювати з перебоями. Собака грається з іграшкою? Дуже розмиті фотографії. Це не зовсім нова проблема для телефонів Samsung, але з якихось причин вона особливо поширена на Galaxy S24 Plus.

А як щодо інших камер? Вони досить хороші. Надширококутна камера має 120-градусне поле огляду, а кольори дуже схожі на основну камеру. 3-кратний оптичний зум телеоб’єктива не дуже вражає у 2024 році, але якщо вам потрібно наблизитися до об’єкта зйомки, він впорається з цим завданням. Технічно ви можете збільшити масштаб до 30 разів у додатку камери, але я б не радив цього робити. Все, що перевищує 3-кратне, – це просто цифровий зум, і це видно.

Нарешті, у нас є селфі-камера. Вона хороша, але нічого особливого, робить чіткі фотографії з гарними кольорами. Я нею задоволений.

Продуктивність

Під кришкою Galaxy S24 Plus знаходиться чіп Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3. Це основний процесор для всіх флагманських телефонів Android цього року, і він показав себе справжнім звіром у S24 Plus. Минулорічний Snapdragon 8 Gen 2 демонстрував приголомшливу продуктивність у всіх телефонах, в яких ми тестували його минулого року, і на сьогоднішній день Snapdragon 8 Gen 3 вже доводить, що він є помітним оновленням.

Що стосується повсякденної продуктивності, то Galaxy S24 Plus справляється з усіма завданнями, які ви на нього кидаєте. Додатки відкриваються миттєво, багатозадачність надзвичайно плавна (завдяки 12 ГБ оперативної пам’яті), а всі анімації One UI 6 максимально плавні. Хороша повсякденна продуктивність очікується від кожного флагмана протягом останніх кількох років, але S24 Plus відчувається особливо швидким під час мого використання.

Ця хороша продуктивність також перекладається на ігри. Call of Duty: Mobile – моя улюблена мобільна гра – чудово працює на Galaxy S24 Plus. Телефон справляється з CoD: Mobile на середній графіці і 120 кадрах в секунду (fps) без жодних проблем. Що ще важливіше, він може впоратися з кількома раундами гри, не відчуваючи при цьому перегріву. Snapdragon 8 Gen 3 також виявився монстром ефективності, але я розповім про це в розділі про акумулятор.

Варто зазначити, що лише американська модель Galaxy S24 Plus має Snapdragon 8 Gen 3. Якщо ви купуєте телефон в іншій країні, він отримує чіпсет Exnyos 2400. Хоча я не користувався міжнародною версією S24 Plus, чіпи Exynos від Samsung мають не найкращу репутацію, і вони часто відстають від своїх аналогів Qualcomm. Це просто те, що слід мати на увазі.

Можливості Galaxy AI

Гаразд, настав час поговорити про штучний інтелект. Незалежно від того, яку модель Galaxy S24 ви придбаєте, головна пропозиція Samsung для всіх трьох телефонів – це Galaxy AI. Це набір функцій штучного інтелекту, які поширюються на редагування фотографій, переклад та інші аспекти роботи телефону. Деякі з них дуже хороші, інші – не дуже, а деякі – зовсім погані.

Функції ШІ для редагування фотографій у Galaxy AI досі були моїми улюбленими. Тут є два основних компоненти: Пропозиції редагування та Генеративне редагування. Перший показано на фото вище. Коли ви дивитеся на фотографію в додатку Галерея, ви можете провести вгору, щоб побачити її метадані. Через секунду ви побачите запропоновані варіанти редагування для цього зображення.

Вони можуть включати такі речі, як додавання розмиття фону, видалення тіней або віддзеркалень, або ремастеринг фотографії з покращеними кольорами/яскравістю. Всі ці редагування відбуваються локально на пристрої, тобто не потребують підключення до інтернету. Результати також виглядали досить добре під час мого тестування.

Другою великою функцією редагування фотографій є Генеративне редагування. Це дозволяє вам вносити ще більш агресивні зміни до фотографій, наприклад, змінювати розташування об’єктів або повністю видаляти їх з фотографій. Для цього потрібне підключення до Інтернету, а редагування займає кілька секунд, але часто вони виглядають дуже добре! Подивіться на видалену лавку і брудний сніг у прикладі вище.

Galaxy AI також приділяє велику увагу функціям перекладу. Функція Live Translate перекладає і розшифровує телефонні дзвінки, коли ви розмовляєте з кимось, хто розмовляє іншою мовою, а режим перекладача пропонує переклади в режимі реального часу, коли ви розмовляєте з кимось віч-на-віч. У мене не було можливості скористатися цими двома функціями за час користування Galaxy S24 Plus, і я гадаю, що так буде з більшістю людей, які придбають цей телефон. Перекладач не надто відрізняється від того, що ви можете отримати на будь-якому телефоні Android за допомогою Google Translate, але це круто мати перекладач, який працює повністю в автономному режимі без обов’язкового з’єднання з мережею.

Далі ми переходимо до функцій штучного інтелекту в клавіатурі Samsung Keyboard. Клавіатура Galaxy S24 має функцію Chat Assist, яка може аналізувати повідомлення, що ви вводите, і намагатися змінити його тон/стиль – наприклад, зробити його більш професійним або більш повсякденним. Технічно це працює, але результати просто смішні. Навіщо писати своєму партнеру: “Я йду в магазин, щоб купити пару речей на вечерю. Тобі що-небудь потрібно?”, коли ви можете сказати: “Я йду в магазин, щоб купити кілька речей для вечері. Вам щось потрібно?” Дякую, “Самсунг”.

Ви також знайдете Galaxy AI в додатках “Нотатки”, “Диктофон” і “Samsung Інтернет”, де ШІ використовується для форматування й узагальнення нотаток, транскрибування записів і підбиття підсумків на веб-сторінках.

Ще одна функція штучного інтелекту, яка більше належить Google, ніж Samsung, – це Circle to Search. Це дуже крута функція. Якщо ви натиснете і утримуватимете головну кнопку або панель навігації S24 (залежно від того, чи використовуєте ви навігацію за допомогою кнопок або жестів), ви зможете натиснути, обвести або накреслити щось на екрані, щоб здійснити пошук у Google. Це дуже зручно, якщо ви бачите на телефоні щось, що хочете знайти, але не знаєте, як це описати словами. Він не завжди ідеальний, але коли він працює, це може бути шокуючим. Я обвів зображення бургера, який я їв у Лас-Вегасі на виставці CES 2024, і Circle to Search визначив точний тип бургера і ресторан, де я його з’їв. (Примітка редактора – бургер з гікорі в Walk-On’s просто фантастичний).

У Samsung є кілька дійсно хороших ідей з Galaxy AI, і деякі з них мають чудовий старт. Але чи є будь-яка з них причиною для покупки Galaxy S24 Plus сама по собі? Я б сказав, що ні. Мені було весело грати з функціями редагування фотографій, і приємно знати, що я можу перекладати телефонні дзвінки, якщо коли-небудь опинюся в такій ситуації. Але жодна з цих функцій не є обов’язковою – принаймні, не для того, як я використовую свій телефон.

Важливо також відзначити майбутнє Galaxy AI. Компанія Samsung не тільки підтвердила, що в майбутньому Galaxy AI з’явиться і в інших телефонах Samsung, але й зрештою стягуватиме з вас гроші за деякі (або всі) функції Galaxy AI. Це дуже круто, але не варто купувати Galaxy S24 лише заради штучного інтелекту.

Програмне забезпечення

Galaxy S24 Plus поставляється з Android 14, і в типовій для Samsung манері, він налаштований за допомогою інтерфейсу One UI від Samsung – зокрема, One UI 6.1. One UI традиційно не був моїм улюбленим способом використання Android, здебільшого через те, що він може здаватися роздутим і більш громіздким, ніж інші інтерфейси Android. Однак One UI 6.1 додає кілька чудових нових функцій.

Одне з моїх улюблених оновлень в One UI 6.1 – це панель швидких налаштувань. Вона була перероблена з більш розумними елементами керування, і я вважаю, що вона працює досить добре. Перемикачі Wi-Fi і Bluetooth стали набагато помітнішими у верхній частині, а повзунок яскравості доповнено розташованими поруч ярликами для екрана для комфорту очей і темного режиму. Ви також можете будь-коли показати всі швидкі налаштування, зробивши один свайп у верхньому правому куті телефону (так само, як ви отримуєте доступ до Центру управління на iOS).

Говорячи про схожість з iPhone, постійно увімкнений дисплей тепер за замовчуванням показує шпалери екрану блокування – так само, як це роблять iPhone 14 Pro і iPhone 15 Pro. Натхнення від iPhone вже на носі, але мені подобається мати цю опцію. Як і в iPhone, я вважаю, що це робить постійно увімкнений дисплей візуально цікавішим і надає S24 Plus додаткової індивідуальності. Хороша новина? Ви можете легко вимкнути шпалери, якщо вони вам не подобаються.

У One UI 6.1 є й інші менші зміни, які мені також дуже подобаються:

  • Ви можете перемістити годинник на екрані блокування куди завгодно.
  • Багато сторонніх додатків Samsung мають спрощені назви (наприклад, Notes замість Samsung Notes).
  • Сповіщення стали більш помітними і їх легше побачити.

Але не все ідеально. Є багато функцій One UI, якими я не користуюся – наприклад, Bixby і магазин тем для Galaxy. Клавіатура Samsung дуже погана, і її слід уникати за будь-яку ціну. Програмне забезпечення Samsung все ще має деякі хитрощі, і особисто я все ще віддаю перевагу простішим інтерфейсам Google Pixel і телефонів Motorola. Але One UI 6.1 відчувається як крок у правильному напрямку, і це приємно бачити.

Оскільки Samsung продовжує робити ці правильні кроки, Galaxy S24 Plus ще довго буде користуватися плодами праці компанії. Це тому, що S24 Plus обіцяють сім років оновлень Android і патчів безпеки. Ця семирічна обіцянка поширюється на всі моделі Galaxy S24 – включаючи звичайний S24 і S24 Ultra – і це фантастичне доповнення до телефонів.

Акумулятор і зарядка

Час автономної роботи може бути однією з найбільш вражаючих якостей Galaxy S24 Plus. Усередині телефону встановлений акумулятор ємністю 4 900 мАг, що на 200 мАг більше, ніж у S23 Plus. У поєднанні з підвищеною ефективністю Snapdragon 8 Gen 3 та частотою оновлення дисплея це означає феноменальну витривалість.

Навіть при роботі телефону з роздільною здатністю екрану QHD+ та увімкненим постійно увімкненим дисплеєм (з можливістю показу шпалер), S24 Plus все одно демонструє чудову продуктивність акумулятора. Один з моїх перших днів з телефоном почався зі 100% заряду акумулятора о 8:10 ранку і закінчився о 10:55 вечора, коли залишилося 38% заряду акумулятора. Це включало понад годину завантаження ігрових ресурсів для Call of Duty: Mobile, багато використання Telegram, а також час, проведений у Twitter, Chrome, Instagram та багатьох інших додатках. Після того, як все це було зроблено, у мене залишилося 4 години 15 хвилин екранного часу. При більш помірному використанні Galaxy S24 Plus легко можна використовувати два дні.

Це першокласний час автономної роботи, і ви можете легко зробити його ще більш вражаючим. Якщо ви перемкнете роздільну здатність екрану на FHD+ і вимкнете шпалери для AOD – а це незначні налаштування – я не сумніваюся, що ви зможете вичавити з нього два з половиною або три дні автономної роботи. Samsung вбила його тут.

Коли настає час заряджати Galaxy S24 Plus, ви можете отримати швидкість дротової зарядки до 45 Вт і швидкість бездротової зарядки до 15 Вт. Використовуючи дротову зарядку потужністю 45 Вт, S24 Plus заряджається з 3% до 43% за 20 хвилин і досягає 100% заряду акумулятора трохи більше ніж за годину. Це не так вражає, як зарядка потужністю 80 Вт на OnePlus 12, але це також швидше, ніж у таких телефонів, як Google Pixel 8 Pro та iPhone 15 Pro Max. Крім того, є зворотна бездротова зарядка потужністю 4,5 Вт, якщо вам потрібно підзарядити інший телефон або пару навушників.

Ціна

Samsung Galaxy S24 Plus можна придбати на офіційному сайті Samsung, вартість базової моделі з 256 ГБ пам’яті починається з 46 999 грн. Ви також можете придбати версію з 512 ГБ пам’яті за 50 999 грн.

Якщо говорити про наших друзів із PixoPhone.com то у них такий буде 40 699 грн.

Galaxy S24 Plus доступний у чотирьох базових кольорах, які доступні скрізь: Чорний онікс, мармуровий сірий, бурштиново-жовтий і кобальтовий фіолетовий (колір мого пристрою для огляду).

Висновок

Galaxy S23 Plus був телефоном, який мені дуже подобався, але я не був впевнений, кому його можна порекомендувати. Galaxy S24 Plus – ще один чудовий смартфон від Samsung, і цього разу він має набагато більше сенсу.

Якщо ви шукаєте великий телефон Samsung, я особисто рекомендую S24 Plus, а не S24 Ultra. Апаратне забезпечення першокласне, екран майже не поступається, продуктивність чудова, час автономної роботи видатний, і – якщо вам це важливо – ви отримуєте всі ті ж самі функції Galaxy AI. Єдині відмінності між S24 Plus і S24 Ultra – це покращена система камер і перо S Pen. Але чи дійсно це варте додаткових 11 000 грн.? Я так не думаю. Galaxy S24 Ultra – це фантастичний смартфон і один з найкращих, які ви можете придбати у 2024 році.

Найбільшим недоліком Galaxy S24 Plus є те, що його система камер не відповідає рівню інших телефонів у цьому ціновому діапазоні. Це не жахливо, але якщо для вас це головне, є кращі варіанти, а саме Google Pixel 8 Pro. Але Pixel також має гіршу продуктивність і час автономної роботи, а його дисплей не такий приємний.

У вас є багато варіантів, які можна порівняти з Galaxy S24 Plus, як і у випадку з будь-яким іншим смартфоном. Але кожна альтернатива S24 Plus також має свою частку компромісів. Якщо сильні сторони Galaxy S24 Plus збігаються з вашими пріоритетами в телефоні – апаратне забезпечення, дисплей, продуктивність і час автономної роботи – я не можу не рекомендувати його.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.