В додаток «Дія» додали цифрові копії, однак користуватись ними зараз неможливо – Федоров прокоментував ситуацію

В додаток «Дія» додали цифрові копії, однак користуватись ними зараз неможливо - Федоров прокоментував ситуацію
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На офіційній сторінці додатку українських розробників «Дія» почали масово скаржитись користувачі, які хотіли скористатись цифровими копіями в держустановах або в інших, вони повідомляють, що в них відмовляються приймати цифрові документи.

В додаток «Дія» додали цифрові копії, однак користуватись ними зараз неможливо - Федоров прокоментував ситуацію

В першу чергу йдеться, про електронний паспорт, який надають для отримання посилок тощо. Нещодавно, у своєму Telegram-каналі Михайло Федоров повідомив, що незабаром запустять функцію цифрових копій і розказав, як це працюватиме.

«Нарешті ви не повернетеся додому по паспорт, якщо на пошті відмовилися прийняти електронний + ксерокопії залишаться в минулому». – Михайло Федоров

 

Під час отримання посилок або переказів у банку, вартість яких понад 5 000 гривень, вже не треба підписувати паперові копії. Представнику офіційної організації потрібна тільки Дія 2.0 або e-mail, щоб отримати копію.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щодо механізму та захисту. Менеджер установи в разі запиту документа відсканує штрих-код у додатку. Ви отримаєте повідомлення про запит банком/відділенням своєї копії паспорта. Достатньо підтвердити та вибрати спосіб передачі: через «Дія» або на електронну пошту.

Важливо, що цифровою копією не зможе скористатися зловмисник або третя сторона. Вкладений документ — підписаний цифровим підписом «Дія» та зашифрований. Будуть вказані призначення копії та для кого вона видана.

Дані передає сама людина. «Дія» їх не зберігає, а тільки запитує і доставляє до банку або іншої установи. Реєстр, де зберігаються дані, залишить цифровий слід операції.

Тепер вам не відмовлять на пошті або в банку. Це абсолютно нова логіка бізнес-процесу, розроблена інхауз-командою Diia Company. Зараз відпрацьовується технологія з НБУ та партнерами. Найближчі плани — зробити її доступною в торговельних установах та розробити дистанційний сервіс шерінгу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.