Підвищення цін на iPhone загрожує проблемами Apple

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З випуском iPhone X Apple перевищила позначку в 1000 доларів за смартфон. Незважаючи на рекордний прибуток від продажів новинки, аналітики вважають, що така стратегія зіграє з компанією злий жарт.

Експерт Джеффрі Квааа з аналітичного агентства Nomura Instinet в інтерв’ю каналу CNBC розказав, чому збільшення вартості iPhone в кінцевому рахунку загрожує проблемами Apple.

За словами експерта, попит на смартфони преміум-класу в 2018 році значно менший, ніж очікувалося. Покупці не готові адаптуватися до завищеної ціни пристроїв з такою швидкістю, на яку розраховували виробники.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Навіть промо-акції, які влаштовують продавці, не справили належного ефекту. За словами Квааа, американський стільниковий оператор AT & T вирішив просувати iPhone X досить цікавим способом: при покупці флагмана Apple за повною вартістю покупцеві пропонували другий смартфон безкоштовно. Однак навіть таке рішення не підняло продажу гаджета, і через два тижні акцію завершили.

Експерт зазначає, що прибуток на ринку мобільних телефонів падає протягом останніх кількох років. Не тільки для Apple ситуація виглядає безрадісно. Наприклад, попередні замовлення на пристрої головного конкурента американської корпорації – Samsung – зменшуються щороку на 30%.

Утриматися на досить високому рівні і отримувати рекордно прибуток компанії Apple дозволяє високий цінник на нові iPhone. Однак, вже зараз партнери компанії, що виробляють комплектуючі для флагмана, знизили кількість випущених деталей.

У підсумку, аналітик прогнозує не тільки зниження продажів iPhone в 2018 році з 226 мільйонів одиниць до 221 мільйона, а й закономірне падіння вартості акцій Apple до 175 доларів за штуку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.