Стало відомо, де компанія Ілона Маска тестує мозкові імпланти

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Ілона Маска Neuralink розкрила місце проведення випробувань на людях своєї технології інтерфейсу мозок-комп’ютер (BCI).

Вибране місцем компанією? Неврологічний інститут Барроу у Фенікс, штат Арізона. Випробування пристрою Neuralink спрямовані на те, щоб дати людям із паралічем можливість керувати зовнішніми пристроями, використовуючи лише свої думки. Перший учасник Ноа Арбо успішно пройшов імплантацію в січні і з тих пір демонструє свою здатність грати в такі ігри, як шахи, за допомогою системи.

“Ми співпрацюємо з компанією Barrow завдяки їхньому досвіду роботи зі складними неврологічними захворюваннями”, – йдеться в нещодавньому повідомленні в блозі Neuralink. Компанія Barrow, відома своїми великими дослідженнями та хірургічним досвідом, може похвалитися більш ніж 300 активними клінічними випробуваннями та щорічно проводить тисячі нейрохірургічних операцій.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Однак підхід Neuralink до прозорості викликав критику. Компанія не опублікувала результати досліджень, що рецензуються, і не внесла їх до списку ClinicalTrials.gov, що є стандартною практикою для досліджень на людях. Оновлення надходять переважно через соціальні мережі або від самого Маска.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.