Ініціатива Google дала нове життя кастомним прошивкам

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Користувач сайту XDA під ніком abhishek987 зумів реалізувати підтримку Project Treble на своєму смартфоні Xiaomi Redmi Note 4. Ця функція була анонсована Google ще в травні минулого року, але до цих пір ніхто з великих виробників, на кшталт Nokia або  OnePlus, не підтримав ініціативу пошукового гіганта, націлену на прискорення оновлення Android-пристроїв.

Xiaomi Redmi Note 4 Xiaomi Redmi Note 4 Xiaomi Redmi Note 4

abhishek987 відділив призначений для користувача інтерфейс від іншої частини системи. Як результат, смартфон вийшло без особливих зусиль оновити до самої актуальної версії Android – 8.1 Oreo. У майбутньому так само легко на пристрій можна буде встановити Android Pi.

Розробник поділився інструкцією по оновленню Xiaomi Redmi Note 4 до Android 8.1 Oreo, але попереджаємо, що будь-які модифікації з пристроєм ви робите на свій страх і ризик.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Project Treble

Відзначимо, що Project Treble кардинально спрощує портування кастомних прошивок. Реалізувавши один раз на пристрої підтримку даної функції, інші розробники можуть з легкістю встановлювати на нього свої прошивки. Уже зараз інший користувач XDA під ніком codeworkx працює над реалізацією Project Treble на OnePlus 5/5T.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.