Світовий ринок смартфонів зазнав краху

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як і в багатьох інших галузях, пандемія коронавірусу Covid-19 надає руйнівний вплив на ринок смартфонів.

Аналітики прогнозують, що продажі мобільних пристроїв в 2020 році досягнуть найнижчого рівня за останні 10 років. Однак надію вселяє 2021 рік, коли мобільний ринок покаже помітне зростання.

Аналітики CCS Insight вважають, що світовий попит на мобільні телефони в 2020 році буде майже на 250 мільйонів одиниць нижчий, ніж в 2019 році, що означає зниження на 13% в річному численні.

Вони очікують, що в цьому році буде продано всього 1,57 мільярда пристроїв, що є найнижчим показником за останні 10 років.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Відзначається, що в той час, коли Китай поступово оговтується після карантину, а виробництво поступово відновлюється, решта світу знаходиться “під замком”.

У зв’язку з тим, що магазини закриті, люди застрягли в приміщенні, а робочі місця знаходяться під загрозою, очікується, що попит на телефони в найближчі місяці буде вкрай слабким.

Зниження буде найзначнішим в ШI кварталі 2020 року, і очікується, що світові продажі будуть на 29% нижчі, ніж в аналогічному кварталі 2019 року.

“У січні і лютому 2020 року об`єм продажів впав на 44% в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року. Дані з інших країн, які ввели суворі заходи по боротьбі з коронавірусом, вказують на аналогічне зниження”, – заявила Марина Койчева, віце-президент по прогнозування в CCS Insight.

Хоч 2020 рік виглядає похмурим для виробників телефонів, очікується, що в 2021 році попит виросте на 12%, так як економіка відновиться: люди будуть здійснювати відкладені покупки, а 5G-мережі будуть все більш поширеними.

Аналітики вважають, що 2022 ще краще, з ростом ще на 13% – майже до 2 мільярдів смартфонів.

Джерело: podrobnosti.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.