Світовий ринок смартфонів зазнав краху

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Як і в багатьох інших галузях, пандемія коронавірусу Covid-19 надає руйнівний вплив на ринок смартфонів.

Аналітики прогнозують, що продажі мобільних пристроїв в 2020 році досягнуть найнижчого рівня за останні 10 років. Однак надію вселяє 2021 рік, коли мобільний ринок покаже помітне зростання.

Реклама

Аналітики CCS Insight вважають, що світовий попит на мобільні телефони в 2020 році буде майже на 250 мільйонів одиниць нижчий, ніж в 2019 році, що означає зниження на 13% в річному численні.

Вони очікують, що в цьому році буде продано всього 1,57 мільярда пристроїв, що є найнижчим показником за останні 10 років.

Відзначається, що в той час, коли Китай поступово оговтується після карантину, а виробництво поступово відновлюється, решта світу знаходиться “під замком”.

У зв’язку з тим, що магазини закриті, люди застрягли в приміщенні, а робочі місця знаходяться під загрозою, очікується, що попит на телефони в найближчі місяці буде вкрай слабким.

Зниження буде найзначнішим в ШI кварталі 2020 року, і очікується, що світові продажі будуть на 29% нижчі, ніж в аналогічному кварталі 2019 року.

“У січні і лютому 2020 року об`єм продажів впав на 44% в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року. Дані з інших країн, які ввели суворі заходи по боротьбі з коронавірусом, вказують на аналогічне зниження”, – заявила Марина Койчева, віце-президент по прогнозування в CCS Insight.

Хоч 2020 рік виглядає похмурим для виробників телефонів, очікується, що в 2021 році попит виросте на 12%, так як економіка відновиться: люди будуть здійснювати відкладені покупки, а 5G-мережі будуть все більш поширеними.

Аналітики вважають, що 2022 ще краще, з ростом ще на 13% – майже до 2 мільярдів смартфонів.

Джерело: podrobnosti.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: