Названо ефективні ліки від коронавірусу

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Влада Китаю назвали ефективні ліки від коронавірусу SARS-CoV-2, що викликає пневмонію COVID-19. Про це повідомляє The Guardian.

Представник китайського міністерства науки і технологій Чжан Сіньмінь заявив, що препарат проти нових штамів грипу «Фавіпіравір» (також відомий як «Авіган»), який виробляє японська компанія Fujifilm Toyama Chemical, показав свою ефективність і в лікуванні коронавірусної інфекції.

За його словами, в Ухані і Шеньчжені були проведені клінічні випробування ліків за участю 340 пацієнтів. Аналізи хворих, які приймали «Фавіпіравір», стали негативними через чотири дні, в той час як громадяни, яким не давали препарат, в середньому виліковувались за 11 днів. Крім цього медикамент має високий ступінь безпеки і покращує стан легенів приблизно у 91 відсотка пацієнтів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія зараз не прокоментувала заяву китайської влади, однак джерело в Міністерстві охорони здоров’я Японії висловило думку, що препарат не такий ефективний у людей з більш важкими симптомами.

Раніше китайські лікарі перерахували головні помилки при лікуванні коронавірусу. За їх словами, основна проблема при лікуванні коронавірусу – недостатня захищеність медичного персоналу, через що зростає рівень захворюваності серед медиків. Лікарі вказали на те, що ситуація в Європі зараз нагадує ту, що була в Ухані на початку епідемії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.