Xiaomi, Huawei, Oppo і Vivo створять аналог Google Play

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Китайські виробники Xiaomi, Huawei Technologies, Oppo і Vivo об’єднують зусилля для створення платформи для розробників за межами Китаю. Вона повинна стати аналогом і альтернативою Google Play, оскільки дозволить завантажувати додатки, ігри, музику і фільми в конкуруючі магазини, а також просувати їх.

Ініціатива називається “Глобальний альянс розробників послуг” (GDSA-Global Developer Service Alliance). Вона повинна допомогти компаніям використовувати переваги тих чи інших регіонів, зокрема, охопити Азію. Крім того, заплановано, що Альянс запропонує більш вигідні умови, ніж магазин Google.

Всього на першому етапі буде дев’ять регіонів-у тому числі Росія, Індія та Індонезія. Спочатку GDSA планували запустити в березні 2020 року, проте коронавірус може внести свої корективи.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім цього, є проблеми і по частині управління. Напевно кожна з компаній буде “тягнути ковдру” на себе, особливо в плані інвестицій і подальшого прибутку, так що завдання координації зажадає багато зусиль.

При цьому джерело зазначає, що Google заробила за минулий рік $8,8 млрд по всьому світу за допомогою Google Play. Враховуючи, що сервіс заборонений в Китаї, у GDSA хороші шанси на реалізацію проекту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.