Ізраїльський стартап вийшов на “стежку війни” з Ілоном Маском

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ізраїльська компанія NSLComm має намір розмістити на орбіті Землі мережу супутників, які будуть роздавати бездротовий інтернет і ретранслювати теле – і радіосигналів. На ці цілі стартап вже зібрав 16 млн доларів, передає The Times of Israel.

Як повідомлялося раніше, перший міні-супутник, зібраний фахівцями NSLComm і отримав назву NSL-Sat1, був виведений на орбіту в минулу п’ятницю, 5 липня, ракетою-носієм “Союз 2.1 б” разом з російським метеорологічним апаратом “Метеор М” і 32 малими космічними супутниками Британії, Німеччини, США, Таїланду, Чехії, Росії, Швеції, Еквадору та Естонії.

За словами генерального директора NSLComm Рази Іцхакі, супутник оснащений особливо компактною антеною з гнучкого матеріалу, яку при транспортуванні можна згорнути до малих розмірів. Швидкість передачі даних, яку повинен забезпечити ізраїльський супутник, може досягати 1,5 гігабіт.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як очікується, до 2021 року NSL запустить в космос 30 міні-супутників, а 2023 — ще “сотні”. Компанія вже уклала угоду з компанією Amazon Web Services з надання послуг зв’язку.

Раніше про свої плани огорнути Землю павутиною супутникової мережі для роздачі інтернету оголосив американський мільярдер Ілон Маск, який вже успішно реалізує даний проект.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.