Генеральний директор Huawei готовий дати Берліну письмове запевнення, що обладнання компанії не буде використовуватися для шпигунства

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Китайська компанія Huawei, яка є найбільшим виробником комунікаційного обладнання, запропонувала Берліну підписати «угоду про заборону шпигунства», щоб усунути побоювання, що її участь у створенні німецької інфраструктури 5G несе загрозу безпеки країни. Про це повідомляє джерело з посиланням на видання Wirtschaftswoche.

«Минулого місяця ми поговорили з міністерством внутрішніх справ Німеччини і сказали, що готові підписати угоду з німецьким урядом про заборону шпигунства і пообіцяти, що Huawei не буде встановлювати які-небудь бекдори в мережах», — сказав Wirtschaftswoche засновник і виконавчий директор Huawei Рен Чжэнфэй (Ren Zhengfei).

Він також закликав уряд Китаю підписати подібну угоду про заборону шпигунства і дотримуватися законів Європейського Союзу про захист даних.

Німеччина в минулому місяці встановила більш жорсткі критерії для відбору постачальників мережевого обладнання, але не стала усувати Huawei від участі в поставках, заявивши, що до всіх постачальників повинні застосовуватися одні і ті ж правила.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.