У Південній Кореї намагаються убезпечити “смартфонних зомбі” від дорожнього руху

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Людина, що уткнулася в екран смартфона і не помічає нічого навколо, перестала бути рідкістю. Для таких навіть придуманий термін “смартфонний зомбі”. Очевидно, що “зомбі” приділяє недостатньо уваги навколишньому середовищі і тому легко може стати причиною і жертвою дорожньо-транспортної пригоди.

У південнокорейському місті Ильсан, який може похвалитися найвищим у світі рівнем проникненням смартфонів, вирішили спробувати виправити ситуацію, додавши на перехрестях мерехтливі вогні і лазерні промені. Передбачається, що вони зможуть відвернути “смартфон зомбі” від смартфонів, а водіїв — змусити пригальмувати перед переходом, куди може вийти “зомбі”.

Крім червоних, жовтих і синіх світлодіодних ліхтарів на асфальті, а також лазерного променя, що проектує зображення з опор ліній електропередач, користувачі будуть отримувати оповіщення про те, що вони ось-ось вийдуть на проїжджу частину, від спеціального додатка.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Система оповіщення управляється радіолокаційними датчиками і тепловізійними камерами. Обладнати нею один пішохідний перехід коштує приблизно 13 000 доларів.

Після Ільсана такі системи планується розгорнути по всій країні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.