Компанія Apple знову “потрапила на гроші” – Qualcomm звинувачує її в порушенні своїх патентів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“Яблучній” компанії все ніяк не вдається створювати техніку, не використовуючи чужі патенти. На цей раз на неї в суд подав Qualcomm – передовий виробник процесорів для мобільної електроніки. Він звинувачує Apple в порушенні трьох своїх патентів: один з них відноситься до технології, що дозволяє підключатися до Інтернету відразу після завантаження смартфона, другий стосується економії заряду акумулятора при обробці інформації графічним процесором, а третій відповідає за обмін трафіком між процесором додатків і модемом смартфона.

Але суддя Гонсало Куріель з Окружного суду США по Південному округу Каліфорнії виніс рішення на користь Apple. Він зобов’язав Qualcomm виплатити каліфорнійській компанії 1 мільярд доларів у вигляді роялті. Компанії уклали угоду, за якою Apple отримає знижку на деякі ліцензійні платежі, якщо не буде скаржитися на Qualcomm ні в суд, ні в які-небудь регулювальні органи.

Однак суд присяжних, який засідає сьогодні у федеральному суді Сан-Дієго, присудив Apple виплатити Qualcomm 31 мільйон доларів, тобто по 1.4$ за кожен проданий iPhone, в якому були використані запатентовані технології.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.