Смартфони у 2019 році сильно подорожчають

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Не так давно на конференції Snapdragon Summit Qualcomm розповідала про нові процесори і технології 5G, які розвивала ще з 1990-х років. 5G може стати початком нового шляху в розвитку високих технологій, розробникам гаджетів для розумного будинку відкриваються нові можливості, з 5G стає актуальною фраза “підключені пристрої”, яку так часто вимовляли на презентаціях Samsung. Що нас чекає в 2019 році? Чи готові ми до 5G? Все не так просто.

Не так дано був опублікований звіт на сайті theinformation, він доступний за передплатою, але прочитати його опис можна на сайті androidheadlines.

У звіті йдеться про підвищення вартості смартфонів на 20% з впровадженням 5G. Не секрет, що 5G почне широко поширюватися в 2019 році, тому очікувати підвищення вартості смартфонів можна вже в найближчому майбутньому.
За останній час ринок смартфонів серйозно стагнував. Споживачі не готові купувати нові смартфони, а причиною цього є серйозне підвищення їх вартості. Якщо ще кілька років тому флагман можна було придбати за 650 доларів, сьогодні таку ціну пропонують лише одиниці.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У зв’язку з цим подальше підвищення вартості апаратів може призвести до ще більшої стагнації ринку, в такому випадку нові можливості 5G-технології не зможуть покрити серйозний мінус у вигляді зростання ціни на смартфони.

Звичайно, виробники смартфонів можуть частково на першому етапі покласти витрати впровадження 5G на себе, проте навряд чи з урахуванням їх поточного становища інвестори дозволять їм це зробити.

Крім того, очікується, що 5G-смартфони будуть мати проблеми з автономністю і перегрівом, так як новий стандарт більш вимогливий до ресурсів, і для його роботи необхідні окремі антени, що призведе до потовщення апаратів або зменшення ємності акумуляторів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.