Українцям дозволять користуватися Інтернетом в літаках від посадки до висадки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кабінет Міністрів України вже на одному з найближчих засідань може відкрити можливість підключення до мережі Інтернет у режимі польоту на всіх етапах – від посадки до висадки.

Про це йдеться в проекті постанови КМУ “Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 15 грудня 2005 р. № 1208 і від 9 червня 2006 № 815”, передає InternetUA.

На засіданні сьогодні, 27 серпня, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, погодила зазначений проект постанови КМУ, розроблений Державною службою спеціального зв’язку та захисту інформації. Документом, крім іншого, передбачено відкриття можливості підключення до мережі Інтернет у режимі польоту на всіх етапах від посадки до висадки (G2G).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Останні європейські дослідження з цього питання дають підстави стверджувати, що використання космічних терміналів Ка-діапазонів не будуть мати впливу на авіаційну безпеку під час роботи на землі, – пояснили в НКРЗІ.

Документ був узгоджений НКРЗІ без зауважень. Раніше Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення також погодив проект, запропонувавши доповнити його умовним позначенням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.