Huawei збирається випустити ПК на власній операційній системі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За словами авторитетного інсайдера із китайської соціальної мережі Weibo, компанія Huawei готує для внутрішнього китайського ринку персональний комп’ютер на базі HarmonyOS 2.0 і власних процесорів Kunpeng з архітектурою ARM. Інформатор згадав, що кілька провінцій, міст і регіонів співпрацюють з Huawei для створення ланцюжка поставок в індустрії ПК. Це повинно допомогти компанії закріпитися на ринку ПК – спочатку в Китаї.

На HDC 2019 Huawei поділилася своїми планами з оновлення HarmonyOS. У 2020 році компанія дійсно запланувала випуск HarmonyOS 2.0 для ПК на китайському ринку, а також для розумних годинників, браслетів, автомобільної електроніки. До 2022 року HarmonyOS вийде на більшій кількості платформ.

Huawei вже продає свої обчислювальні рішення для корпоративних клієнтів на базі однокристальної системи Kunpeng і власної материнської плати.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У 2019 Huawei представила свою першу системну плату D920S10 для робочих станцій, розроблену на базі процесора Kunpeng 920 . Ключові технічні характеристики цієї плати:

  • процесор Kunpeng 920 з 4/8 ядрами і частотою 2,6 ГГц;
  • 6 інтерфейсів SATA 3.0 і 2 слота M.2 SSD;
  • 4 слота DDR4-2400 UDIMM, максимальна ємність – 64 Гбайт;
  • слоти 1 PCIe 3.0 x16, 1 PCIe 3.0 x4 і 1 PCIe 3.0 x1;
  • гігабітний порт Ethernet і оптичний мережевий порт;
  • 4 USB 3.0 і 4 USB 2.0;

Процесор Kungpeng і материнська плата в даний час не призначені для споживчого використання, і доведеться почекати до Huawei Developer Conference 2020 року, щоб дізнатися подробиці про плани компанії щодо споживчого ринку. В даний час компанія Huawei ще не оголосила дату проведення HDC20, але можна припустити, що вона відбудеться в серпні.

джерело:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.