Українська студентка створила унікальний прилад для реабілітації після інсульту

Запорізька студентка розробила прилад для реабілітації після інсульту. Про це повідомили у Департаменті освіти та науки Запорізької облдержадміністрації.

У чому суть винаходу

Як зазначається, студентка біологічного факультету Запорізького національного університету Анастасія Лоцман стала переможницею щорічного Всеукраїнського конкурсу винахідницьких і раціоналізаторських проєктів еколого-натуралістичного напрямку. Анасттасія розробила прилад для реабілітації після інсульту.

«Цей прилад дозволяє активізувати рухову активність кінцівок за рахунок фізичних вправ з паралітичною рукою або ногою, а також відновити мовлення і роботу артикуляційних м’язів. Загалом, він діє на зорову, слухову і тактильну системи, активуючи нові нейронні зв’язки», – йдеться у повідомленні.

Студентка нагороджена дипломом за 1 місце в категорії «Медицина та охорона здоров’я».Дівчина і далі планує займатись науковими дослідженнями в галузі медицини та екології, розробляти нові та корисні ідеї.Науковим керівником переможниці виступив кандидат технічних наук, доцент кафедри фізіології, імунології та біохімії з курсом ЦО і медицини біологічного факультету ЗНУ, запорізький вчений Григорій Чаусовський.

100 грн за здоров’я

Прилад є унікальним для нашої країни, адже його вартість складає всього близько 100 грн, але, при цьому, він дозволяє активізувати реабілітаційний процес хворих загальнодоступними прийомами.

На цей час прилад перебуває на стадії патентування.

Конкурс проходив на базі Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді м. Києва і в ньому взяли участь близько 300 учасників – учнів шкіл та студентів закладів вищої освіти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.