Влада США зажадали у Facebook розшифровку повідомлень користувачів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Але отримали відмову!
Раніше влада США направила Facebook запит на надання правоохоронцям доступу до зашифрованих даних користувачів, в тому числі до повідомлень в месенджерах. Стало відомо, що компанія відмовила генеральному прокурору в проханні.

Відмова Facebook була продекларованою в листі. Воно виявилося в розпорядженні газети The New York Times. У компанії пояснили, що видача правоохоронцям дефекту алгоритму, який може дати доступ до зашифрованих даних, поставить під загрозу безпеку користувачів.

«Бекдор (прим. Дефект алгоритму), доступ до якого ви вимагаєте для правоохоронних органів, може стати подарунком для злочинців, хакерів і репресивних режимів, який створить для них шляхи по входу в системи і зробить кожну людину на наших платформах більш уразливою перед реальним збитком » , – сказано в листі.

Американська влада ж впевнена, що технології шифрування заважають розслідувати злочини, так як терористи і інші злочинці можуть вільно спілкуватися в месенджерах.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Повідомляється, що в дискусію також виявилася включена Apple. Ймовірно, влада США скоро почнуть переговори і з іншими компаніями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.