Microsoft програє бій на ринку голосових помічників

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ринок голосових помічників зараз поділений в основному між трьома продуктами: Apple Siri, Google Assistant і Amazon Alexa.

Якщо буквально пару років тому здавалося, що зараз кожен виробник почне випускати свій власний голосовий асистент, і ринок в підсумку перетвориться в кашу, то тепер ситуація змінилася.

Так, голосових ШІ досить багато, але більшість з них або представлені локально (у багатьох китайських виробників), або, незважаючи на старання своїх творців, не можуть завоювати популярність.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Свого часу Samsung за 215 млн доларів придбала творців потенційно революційного голосового ШІ Viv. Але, незважаючи на настільки вражаючу базу, ні на величезну кількість грошових коштів, ні на лідерські позиції на ринку, Samsung не змогла зробити Bixby популярним серед користувачів.

Говорити про місце Microsoft на ринку операційних систем навряд чи варто. У компанії були величезні можливості по впровадженню Cortana в Windows, але щось пішло не так. Ще кілька місяців тому Microsoft почала робити кроки, які явно вказували на те, що Cortana для компанії більше не є ключовим продуктом.

І ось тепер стало відомо, що додаток Cortana для iOS і Android, включаючи Cortana в Microsoft Launcher, незабаром зникне з деяких ринків. Якщо точніше, це відбудеться на початку наступного року.

Список ринків поки відсутній, але відомо, що працювати Cortana на них припинить 31 січня. Сторонні джерела говорять, що до таких ринків відносяться Канада і Великобританія.

Варто відзначити, що Cortana на цих ринках зникне у вигляді окремого продукту і частини Microsoft Launcher, але з’явиться в додатку Microsoft 365. Однак це навряд чи можна назвати перестановкою сил. Швидше мова про те, що Microsoft збирається зробити свій голосовий ШІ доступним лише в певних продуктах, а не в системі в цілому. Принаймні, компанія зробить для цього перший крок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.