Вчені випадково створили матеріал, який дозволить прискорити зарядку акумуляторів і підвищити їх ємність

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Так вже трапляється, що деякі наукові відкриття відбуваються випадково. Якщо вірити джерелам, нещодавно вчені випадково знайшли спосіб, який дозволить заряджати акумулятори набагато швидше, ніж раніше.

Команда вчених намагалася розділити шари кристалів фосфору в двовимірній площині, в результаті було виявлено, що двовимірні стрічки мають ряд чудових властивостей. Їх відношення ширини до довжини аналогічно кабелям, які встановлені на мосту Золоті Ворота. Їх рівномірна і керована ширина дозволяє точно налаштувати їх властивості, наприклад, чи проводять вони електрику і як вони це роблять. Вони також є неймовірно гнучкими. Це означає, що вони можуть слідувати контурам будь-яких поверхонь і навіть можуть бути викривленими.

Структура цього матеріалу, фосфоринової нанострічки, повинна дозволити зарядженим іонам, які переміщаються всередині акумуляторів, рухатися в 1000 разів швидше, ніж це можливо в даний час. На практиці це означатиме помітне скорочення часу зарядки і збільшення ємності приблизно на 50% при тих же обсягах.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Поки що ці відкриття знаходяться на лабораторному рівні. Нам доведеться запастися терпінням, щоб побачити, чи доберуться ці розробки до комерційних виробів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.