Google точно не буде міняти Android на Fuchsia. Нова операційна система експеримент і орієнтир на нові типи пристроїв

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ось уже кілька років Google працює над новою операційною системою Fuchsia, яка повинна об’єднати в собі все краще, що є в Android і Chrome OS. Причому це буде окремий проект, що існує паралельно і не зазіхає на територію Android. На конференції Google I/O голові напрямку Android/Chrome Хіроші Локхаймеру поставили запитання про перспективи Fuchsia, і він підтвердив, що нова операційка не стане заміною зеленого робота:

«Ми дивимося яким може бути новий погляд на операційну систему. Ми знаємо, що багато хто хвилюється, що це буде новий Chrome OS або Android, але Fuchsia не про це. Це сучасний погляд на операційну систему, все краще від якої може бути використано в інших продуктах. Мета експериментальної Fuchsia — робота з різними форм-факторами, гаджетами «розумного будинку», електронікою і, можливо, пристроями доповненої і віртуальної реальності. На даний момент Android добре працює на мобільниках, додатки працюють і на пристроях з Chrome OS. А Fuchsia може бути оптимізована для інших форм-факторів. Отже, ми продовжуємо експериментувати».

В кінці своєї відповіді Хіроші Локхаймер заявив, що багато хто впевнений, що Fuchsia для телефонів, але ж її можна використовувати і для інших цілей. Схоже, що Google створює пропрієтарну або гібридну операційну систему, яка буде сумісна з набагато більшою кількістю пристроїв, ніж Android і Chrome, а основний акцент може бути зроблений на системах «розумний будинок», де є необхідність в операційці. На жаль, ясності, коли цей проект доведуть до розуму немає.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.