В Україні розпочалися випробування нового озброєння яке знищить Росію

В Україні розпочалися державні випробування комплексу автоматизованого управління вогню артилерії «Оболонь-А». Він здатен на 30-40% підвищити можливості артбатарей ЗСУ.

Як передає Інтерфакс, про це повідомив міністр оборони України Степан Полторак, перебуваючи на держпідприємстві «Львівський державний завод «ЛОРТА», який створив даний комплекс.

Сьогодні ми приступаємо до державного випробування унікального комплексу управління вогнем артилерії «Оболонь-А». Це дуже потрібний комплекс для ЗС України, який на 30-40 відсотків підвищить можливості наших артилерійських підрозділів. Він буде більш мобільним та ефективним, підвищить можливості вогневого ураження противника, а також живучість екіпажів

— Степан Полторак,
міністр оборони України

За словами міністра, комплекс є сучасною та унікальною технікою, у якій нема жодних комплектуючих виробництва країни-агресора – лише українські та від країн-партнерів.

«Оболонь-А» – комплекс автоматизованого управління артилерійськими батареєю та дивізіоном. Цей комплекс відіграє роль керівного центру для артилеристів, здатен приймати і обробляти дані про десятки цілей та автоматично планувати вогонь, розподіляючи цілі для знищення. Завдяки швидкості обробки величезного масиву даних, використання спеціальних алгоритмів та захищеного зв‘язку «Оболонь-А» значно підвищує ефективність вогню.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.