Представлений перший в світі вбудований в екран дактилоскоп для LCD

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Поки сканери відбитків пальців, вбудовані прямо в екран, використовуються у флагманських і смартфонах “вищого” середнього рівня. Для цього виробники змушені використовувати екрани OLED.

Світло, що пропускається екраном OLED використовується, щоб «сфотографувати» відбиток пальця. У LCD такої можливості немає, так що виробники не могли використовувати їх в смартфонах з екранними дактилоскопами. Незабаром це обмеження може припинити існувати.

Компанія Fortsense оголосила про успішну розробку екранного дактилоскопа для дисплеїв LCD. Розробники створили поліпшену оптичну схему, задіюючи модифіковану панель з підсвічуванням, яка вирішує основні пов’язані з LCD проблеми.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також використовувалися технології штучного інтелекту – глибокого навчання нейронних мереж для створення алгоритму оптимізації і швидкого розпізнавання відбитка на LCD.

Fortsense обіцяє, що швидкість і точність ідентифікації порівнянна з традиційними сканерами. Це значний прорив, оскільки панелі LCD набагато дешевше OLED і використовуються в помітно більш широкій області.

Якщо все піде за планом, то виробники зможуть випускати дешеві смартфони з екранним дактилоскопом з кінця наступного року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.