Apple вже розмістила замовлення. iPhone 2020 року очікує стрибок продуктивності завдяки новій SoC

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тайванський виробник Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC) зарезервував замовлення на перші 5-нанометрові однокристальні системи від компанії Apple. Про це повідомив ресурс DigiTimes з посиланням на джерела в індустрії.

За даними джерела, нові SoC призначені для iPhone, запланованих до випуску в 2020 році. Раніше очікувалося, що TSMC перейде на виробництво за нормами 5 нм в першій половині 2019, а масове виробництво 5-нм продукції стартує у другій половині 2019. Як повідомляється тепер, масове виробництво в жорсткому ультрафіолетовому діапазоні (EUV) за нормами 5 нм почнеться в 2020 році.

Протягом трьох останніх років TSMC залишається ексклюзивним постачальником фірмових SoC Apple, починаючи з 16-нм A10 Fusion в iPhone 7/7 Plus, а потім 10-нм A11 Bionic в iPhone 8/8 Plus X і iPhone, 7-нм A12 Bionic в iPhone XR/XS/XS Max. У поточному році очікується A13 на 7-нанометровій технології, але він стане першим з технологією літографії в жорсткому ультрафіолетовому діапазоні.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кінцеві користувачі можуть очікувати від такого переходу істотне зростання продуктивності та зменшення енергоспоживання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.