НАТО “нажахав” винищувач РФ: що про нього відомо

Американське видання National Interest назвало винищувач Су-27, можливо, кращим бойовим літаком з радянських літальних апаратів четвертого, які до сих пір “лякають НАТО”.

Відповідний матеріал опублікував журналіст Роберт Ферлі, нагадавши також про плеяду інших літаків заключного періоду холодної війни: Міг-15, Міг-21, Міг-25 і МіГ-29.

Як зазначив автор, на Заході звикли до того, що більшість легендарних радянських літаків холодної війни вийшли з конструкторського бюро Мікояна і Гуревича, проте кращим радянським бійцем “холодної війни” він вважає саме Су-27 “Flanker”.

“Призначений як для ураження американських винищувачів в Центральній Європі, так і для патрулювання повітряного простору Радянського Союзу проти вторгнень американських бомбардувальників, Су-27 пережив кінець холодної війни, щоб стати одним з провідних світових експортних винищувачів”, – пише Ферлі.

На думку журналіста, незважаючи на те, що свій перший політ Су-27 здійснив в 1977 році, його “життєвий цикл ще далекий від завершення”. Спроектований для завоювання переваги в повітрі, літак також зміг показати свою універсальність.

На ньому можна розмістити до восьми протиповітряних ракет, максимальна швидкість винищувача досягає 2,35 Маха. При вмілому пілотуванні винищувач здатний на приголомшливі маневри. Літак перебуває на озброєнні 11 країн, в тому числі в Росії (359 машин) і Китаї (59).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.