У Росії вперше випробували “ударний кулак”: що про нього відомо

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У Росії вперше пройшло випробування автоматизованої системи управління засобами ППО, яка має елементи штучного інтелекту.

За інформацією Міноборони РФ, за допомогою нової АСУ, війська ППО зможуть реагувати на зміну обстановки в режимі реального часу, передає “Известия”.

За даними видання, АСУ-ППО дозволяє об’єднати в єдиний “ударний кулак” зенітні ракетні системи (ЗРС) С-300 і С-400, зенітні ракетно-гарматні комплекси (ЗРПК) “Панцир” і сучасні радіолокаційні системи.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За допомогою нового обладнання буде скасовано етап аналізу на командних пунктах – в даний час кожна зенітно-ракетна система і радіолокаційний комплекс мають власні системи управління. У Росії відзначили, що це особливо важливо при сучасних швидкостях літаків і високої щільності повітряних атак.

Нові ППО допоможуть створити кілька рубежів оборони. Спільне використання ЗРС С-400 “Тріумф”, що працюють на великих висотах, і зенітного ракетно-гарматного комплексу “Панцир-С” для ближнього бою призведе до “ефективному знищенню літаків, допоможе відображати масований удар крилатих і балістичних ракет, малорозмірних безпілотників і снарядів реактивних систем залпового вогню “, вважають в РФ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.