Стів Возняк розчарувався в Tesla

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У Гельсінкі пройшов найбільший бізнес-семінар в Північній Європі. На ньому Стів Возняк звинуватив главу компанії Tesla у використанні брудних прийомів.

Відомо, що Возняка належить два електромобіля Model S. Стів розповів, що відносини з Tesla справи не пішли з самого початку. Одного разу співзасновника Apple занесло на льоду і автомобіль опинився в сніговому заметі. Обійшлося без пошкоджень. Цей випадок змусив Возняка задуматися про покупку повнопривідної версії Model S.

Стів згадав обіцянку Ілона Маска до кінця 2016 року оснастити автомобілі спеціальними датчиками. Машини, обладнані ними, повинні були самостійно приїхати до водія «через всю країну» за його викликом.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Пізніше Tesla відмовилася від сенсорів ізраїльської Mobileye, встановила нові датчики, а також збільшила кількість камер до восьми (раніше в машині була тільки одна). У минулому році Маск два рази переніс демонстрацію роботи цієї системи. У грудні глава компанії спрогнозував появу повністю автономних автомобілів протягом двох років.

«Я вірив в це. Зараз я не вірю нічому, що говорить Ілон Маск або Tesla. Але я як і раніше люблю цю машину. Упевнений, що Ілон Маск заявить, що наступний випущений автомобіль Tesla буде підтримувати цю функцію », – повідомив Стів Возняк.

За словами співзасновника Apple, автомобілі Tesla поки погано можуть реагувати на різку зміну дорожньої обстановки. Водієві завжди доводиться тримати ситуацію під своїм контролем. При цьому Tesla використовує “брудні прийоми», щоб відсторонитися від помилок. У компанії заявляють, що нові функції в автомобілях виходять в рамках бета-версії.

«Все, що говорять в Tesla, це:« Наші машини – бета-версія, тому ми не несемо відповідальності. Водії зобов’язані контролювати автомобіль ». Все, що я прочитав, говорить про те, що будь-який інший автовиробник в світі – Audi або BMW – значно випереджає Tesla в сфері самоврядних автомобілів », – додав Возняк.

Стів зізнався, що для коротких щоденних поїздок він використовує електромобіль Chevy Bolt EV. Для довгих поїздок на автомобілі він пересідає на Tesla, так як у компанії широка мережа зарядних станцій.

джерело

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.