У Google цікава нова функція: відтепер можна знайти пісню, наспівуючи мелодію

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Часто буває так, що в голові крутиться мотив якоїсь пісні, але ви не пам’ятаєте ні назви, ні слів, тому знайти її в Мережі стає дуже складно. Google оновила Google Assistant, який тепер допоможе вам, навіть якщо ви не знаєте слова, виконавця і не володієте ідеальним слухом.

Тепер можна попросити Google знайти пісню, просто наспівуючи або насвистуючи мотив, причому Google Assistant відмінно справляється з різними сценаріями: коли користувач викладається по-повній, супроводжуючи запит словами, простими звуками типу «лалала» або просто «мукає» собі під ніс засівший в голові мотив. Досить запустити останню версію програми Google, натиснути мікрофон і запитати, що це за пісня. Після чого Google Assistant послухає вашу версію протягом 10-15 секунд і запропонує кілька варіантів на вибір. Ми вже перевірили – функція працює просто відмінно.

Для використання цієї нової функції вам не потрібен ідеальний слух. Google відзначає, що мелодія пісні схожа на відбиток пальця: кожна з них має свою індивідуальність. У Google створили модель машинного навчання, яка дозволяэ зіставити ваш гул, свист або спів з потрібним «відбитком пальця».

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.