Telegram починає війну проти Apple

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Авторитетне видання Financial Times повідомляє, що компанія Telegram подала позов в Єврокомісію проти Apple через порушення антимонопольного регламенту. Причиною став 30% сервісний збір, який діє в маркеті App Store. Відповідний документ був переданий керівнику відділу з питань справедливої конкуренції Єврокомісії Маргрет Вестагер. В ноті протесту сказано, що компанія Apple має дати дозвіл завантажувати програмне забезпечення на свої пристрої не тільки з App Store, але й зі сторонніх платформ.

В червні Маргрет Вестагер повідомила, що діяльність компанії Apple стала причиною двох антимонопольних розслідувань. Ще до позову Telegram, з подібними заявами виступали інші IT-гіганти, наприклад, Rakuten та Spotify. Компанія забирає 30% прибутку від продажу усіх додатків в App Store. Надійні джерела повідомляють, но сервісний збір за місяць оцінюється приблизно в $1 млрд.

Нагадаємо, що в червні засновник популярного месенджера Telegram Павло Дуров заявив, що регулятори протягом останніх 10 років ігнорують монополію, яку встановили Google та Apple. Мова йде про інсталяцію додатків на пристрої з операційними системами iOS та Android. Через сервісний збір в розмірі 30% користувачі втрачають можливість побачити перспективні стартапи, яким не вистачає фінансування через настільки великі видатки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.