Чіпсети Apple A16 вийдуть у 2022 по 3нм техпроцесу TSMC

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

TSMC планує випуск флагманських чіпсетів Apple A16 для iPhone та iPad. Ці нові чіпсети будуть виготовлятись за тринанометровим техпроцесом, а займатися цим буде компанія TSMC, яка на даний момент є найбільшим виробником чіпсетів. Ці чіпсети вийдуть вже 2022 році. 

TSMC на даний момент прауює над розробкою нових виробничих стандартів, які дозволять випускати чіпсети за ще меншим техпроцесом. Зараз компанія працює над тринанометровим техпроцесом, і масове виробництво вже запланували запустити за два роки. Крім того, компанія вже почала виготовляти обладнання, необхідне для цього. 

Згідно з останньою інформацією, пробне виробництво і тестування ліній виробництва за тринанометровим техпроцесом заплановано провести вже в наступному році, а масове виробництво повинно розпочатися вже в другій половині 2022-го року. Це співпадає з приблизним часом випуску осінніх продуктів компанії Apple – це переважно номерні модельні ряди iPhone та iPad Pro, тому ці девайси повинні вийти на Apple A16 вже в новому поколінні iPhone та iPad. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На даний момент компанія TSMC вже запустила п’ятинанометрові лінії виробництва і виготовляє велику кількість флагманських чіпсетів згідно своїх контрактів. Ми повинні побачити перші смарфони з чіпсетами, виготовленими за п’ятинанометровим техпроцесом. Скоріш за все, першими такими смартфонами будуть моделі Samsung Galaxy Note 20, Huawei Mate 30, iPhone 12 та всі флагмани на Qualcomm Snapdragon 865. З них в першу чергу, скоріш за все, дебютує один з флагманів на Snapdragon 865.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.