Прокат електричних самокатів може стати ще одним засобом тотального стеження за користувачами

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Міська влада Лос-Анджелеса має намір отримати доступ до даних про користувачів з нового джерела. Це дані про місцезнаходження електричних самокатів компанії Jump, що належить Uber.

Сервіс прокату впевнений, що надання доступу може призвести до «безпрецедентного рівня нагляду» над компаніями і громадянами.

У свою чергу, офіційні представники міста стверджують, що дані дозволять знати, як використовується зростаючий вид транспорту, чи не потрапляють скутери в річку Лос-Анджелес, і допоможуть зробити самокати доступнішими для жителів з низькими доходами. Вони запевняють, що дані не будуть доступні для публічних запитів, не будуть передаватися поліції без ордера і не будуть містити персональні ідентифікатори користувачів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Експерти по конфіденційності попереджають, що даних про місцезнаходження скутера може бути достатньо для виявлення переміщень людини і його дій, особливо в силу того, що скутери не зупиняються на стикувальних станціях, а доставляють пасажирів прямо до будинку, на роботу або в інше місце.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.