CEO Qualcomm: «Ми теж хочемо iPhone з 5G від Qualcomm»

Apple і Qualcomm знаходяться в стані затяжного конфлікту через питання виплати роялті за технології виробника мобільного «заліза». Про стан справ у суді поки нічого невідомо, але гендиректор Qualcomm Стів Молленкопф (Steve Mollenkopf) висловив оптимізм у питанні пошуку рішення. Про це він розповів журналістам CNBC. За його словами, Apple і Qualcomm ведуть діалог і знаходяться «на порозі знаходження рішення».

Більше того, пан Молленкопф висловив бажання надалі спільно працювати з Apple над впровадженням 5G, яке, до речі, може затягнутися на рік з нинішнім партнером Apple, компанією Intel. Журналіст в жартівливій формі сказав, що він хоче iPhone з 5G від Qualcomm, на що управлінець відповів, що вони в Qualcomm теж цього хочуть.

Зазначимо, мирова угода вигідна обом сторонам конфлікту: для Apple досвід і ресурси Qualcomm вкрай важливі в контексті переходу на 5G, де компанія з Купертіно хоче бути в лідерах, а для їх «суперника» такий клієнт є потужним джерелом прибутку. Чи встигнуть сторони прийти до консенсусу настільки швидко, щоб iPhone 2019 отримали 5G-модеми Qualcomm, поки невідомо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.