Чутки про лінійку iPhone 12: ціни, пам’ять та інші подробиці

Вчора розкрилися подробиці про екран і камеру, які будуть встановлені в iPhone 12 Pro і 12 Pro Max, а тепер у нас з’явилося ще більше інформації про смартфони, які Apple готує до випуску восени цього року.

На зміну iPhone 11 прийдуть дві нові модифікації iPhone 12: версія за 649 доларів з екраном 5,4 дюйма і версія за 749 доларів з екраном 6,1 дюйма. Обидві матриці отримали назву Super Retina XDR, а технічно це OLED-панелі виробництва Samsung або BOE, зі зменшеною рамкою. У смартфони буде встановлений процесор A14 Bionic з вбудованим модемом 5G, обсяг оперативної пам’яті – 4 ГБ. Мінімальний обсяг накопичувача – 128 ГБ, максимальний – 256 ГБ.

iPhone 12 Pro отримає екран діагоналлю 6,1 дюйма, а в iPhone 12 Pro Max буде використовуватися екран 6,7 дюйма (знову OLED-матриці). Перш повідомлялося, що вони будуть підтримувати оновлення зображення з частотою 120 Гц, а тепер стало відомо про підтримку 10-бітної глибини кольорів і поліпшеного режиму HDR.

Як і у випадку з базовими, моделями, мінімальний розмір накопичувача складе 128 ГБ, також будуть доступні версії з пам’яттю 256 ГБ, а в топової конфігурації 512 ГБ. Оперативної пам’яті 6 ГБ.

iPhone 12 Pro і 12 Pro Max будуть випускатися з корпусами чотирьох кольорів: Silver, Gold, Space Gray і новий – Navy Blue. Перша модель буде продаватися в США за ціною від 999 доларів, а друга – від 1099 доларів.

Раніше повідомлялося, що виріз в екранах всіх смартфонів нової лінійки Apple буде помітно зменшений, а кут огляду датчика Face ID збільшений, завдяки чому можна буде розблокувати iPhone, навіть коли він лежить на столі або закріплений в тримачі автомобіля і не знаходиться безпосередньо перед обличчям користувача.

Дата презентації цих новинок Apple як і раніше знаходиться під питанням. Зазвичай Apple представляє нові айфони в десятих числах вересня, але в цьому році може статися затримка. Через проблеми, викликаних пандемією коронавірусу лінійка iPhone 12 може бути представлена приблизно на місяць пізніше, тобто орієнтовно в жовтні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.