Які моделі iPhone не варто купувати цього року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Які моделі iPhone не варто купувати цього року? Після виходу нащадка iPhone SE 2 і невеликого зменшення вартості в українських магазинах, ситуація з нерекомендованими моделями дещо змінилася. Розповідаємо, які iPhone і чому краще проігнорувати в 2020 році.

iPhone 6s / 6s Plus

Досить цікаво, але iPhone 6s і iPhone 6s Plus як і раніше залишаються в продажу у великих українських мережах електроніки. Нових поставок смартфонів вже давно немає, тому їх наявність легко пояснюється – залишки ніхто не купує.

І правильно роблять! Смартфони сильно відстають від більш сучасних моделей за всіма параметрами, починаючи від швидкості роботи, закінчуючи фотографічними можливостями. При цьому, ціна iPhone 6s і iPhone 6s Plus зовсім не поспішає падати до «смішної», за яку модель можна було б купувати,  не переймаючись про застарілі характеристики. Як, наприклад, подешевшав перший iPhone SE два роки тому, пам’ятаєте? Тоді його скуповували за 7 тисяч гривень як “гарячі пиріжки”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім цього, iPhone 6s і iPhone 6s Plus близькі до того, що перейти в розряд застарілих. Смартфони, найімовірніше, отримають оновлення до iOS 14 але на iOS 15 вони точно не перейдуть. Їх підтримка закінчиться зовсім скоро – про це потрібно пам’ятати.

iPhone 8

iPhone SE 2-го покоління,який анонсували 15 квітня повністю затьмарив iPhone 8. Новинка стала вдосконаленою версією «вісімки», при цьому вийшовши в Україні за  ціною – 14 449 гривень по передзамовленню.

Магазини досить оперативно виправили ситуацію і зробили iPhone 8 дешевшим, опустивши його ціну до 10 090 тисяч гривень. На жаль, знижка відверто низька для того, щоб зацікавити покупців «вісімкою» замість нового iPhone SE.

Доплативши всього чотири тисячі гривень, покупець отримає значно новіший iPhone SE 2-го покоління, в якому краще майже все. Доплата цієї суми для покупки iPhone SE замість iPhone 8 повністю виправдана.

iPhone X

В окремих магазинах у продажу залишається ювілейна «десяточка». Купувати смартфон не радимо, тому що поруч із ним на полицях всіх провідних рітейлерів лежить iPhone XS з точно такою ж ціною. iPhone XS кращий попереднього iPhone X у всьому, тому вибір між смартфонами очевидний.

iPhone 11 Pro / 11 Pro Max

Раптово, але прямо зараз ми не радимо купувати флагмани Apple. Так, це кращі смартфони компанії і, відповідно, для багатьох – кращі смартфони в принципі. Але для такого рішення є пояснення.

По-перше, iPhone 11 Pro і iPhone 11 Pro Max ніяк не подешевшали в Україні. Ну ось зовсім ніяк!

Прямо зараз магазини продають iPhone 11 Pro за 32 999 гривень, а iPhone 11 Pro Max – за 34 999 гривень. Саме ці ціни були встановлені на смартфони компанією Apple ще в минулому вересні! І рівно за такими цінами моделі продаються і зараз в інтернет-магазині Apple.

Цікаво, що якщо ви зайдете зараз на сайт будь-якого авторизованого рітейлера Apple, то побачите «знижки» на «одинадцяті» айфони. Вартість смартфонів опустилася прямо до рівня офіційних цін, тому за фактом знижок не було і немає.

А по-друге, якщо для вас покупка флагманського смартфона за великі гроші – серйозний крок, то краще дочекатися осені. Тоді вийдуть відразу чотири нових iPhone 12. У них буде взагалі все: оновлений дизайн, підтримка 5G (ну а що, на майбутнє), дисплей з підвищеною частотою оновлення, круті камери і море інших нововведень.

Серед моделей буде в тому числі і компактний 5,4-дюймовий iPhone 12. Для багатьох це прямо-таки мрія. Тим більше, що за останніми даними нові iPhone 12 не подорожчають, а базова 5,4-дюймова модель і зовсім подешевшає.

Інша справа, якщо покупка новенького iPhone 11 Pro або iPhone 11 Pro Max не вдарить по вашому бюджету. В такому випадку тут і думати нічого, так як ці смартфони – краще, що є у Apple на даний момент.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.