10 помилок, які скорочують термін служби вашого телефону

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ви можете думати, що постійно тримати телефон на зарядці – добре, але це неправильно! Журнал Reader’s Digest розповідає, якими ще способами ви скорочуєте термін служби свого телефону.

Використовуєте вібрацію для повідомлень

Ваш телефон, як і будь-який інший пристрій, з часом старіє і втрачає ефективність. Такі маленькі доповнення, як вібруючі повідомлення, є звичками, що ускладнюють роботу вашого телефону. Через них телефон постійно працює на повну потужність, коли в цьому немає необхідності. Ваш телефон, як і ви самі, теж потребує перепочинок, щоб не перегоріти.

Тримаєте відкритими додатки, які не використовуєте

Невикористані додатки можуть витрачати заряд батареї як iPhone, так і Android. Якщо ви відкриєте додаток всього один раз і ніколи не будете використовувати його знову, воно все одно може працювати у фоновому режимі. Просто видаляйте додатки, які ви не використовуєте – так ви продовжите термін служби акумулятора вашого телефону, а також звільніть цінне місце для зберігання.

Даєте додаткам непотрібні дозволи

Деяким програмам (наприклад, з пошуку попутників для поїздки) потрібне ваше місце розташування, але інші додатки можуть в цьому і собі не відмовляти. Будьте перебірливими щодо того, яким додаткам ви надаєте такі дозволи.

Додатки які розряджають вашу батарею

За даними AdWeek, додатки, які розряджають вашу батарею найбільше, це Snapchat, Google Maps, Netflix, Amazon і Facebook. У свою чергу, The Guardian виявив, що видалення з телефонів Android мобільного додатка Facebook економить до 20% часу автономної роботи телефону. А якщо ви також позбавитеся від програми FB Messenger, то час завантаження інших додатків може зрости на 15%. Як пояснює Business Insider, причина полягає в тому, що Facebook продовжує працювати у фоновому режимі, навіть коли ви його не використовуєте.

Яскравість вашого екрану завжди на максимумі

Великий екран телефону може стати найлютішим ворогом його акумулятора. Переконайтеся, що ви включили адаптивне регулювання яскравості вашого дисплея. Це означає, що телефон буде автоматично налаштовувати яскравість екрану відповідно до освітленням. Як бонус встановити рівень яскравості на мінімально можливе значення і зменшите час очікування вашого екрану.

Не тримайте телефон на сонці або в холоді

Екстремальна спека або дуже низькі температури можуть скоротити термін служби вашого телефону. Згідно Time, надлишок тепла може викликати будь-які проблеми: від втрати даних або їх пошкодження до псування батареї. А при дуже низьких температурах смартфони розряджаються і відключаються або мають проблеми з функціональністю; в рідкісних випадках їх екрани на морозі можуть і тріскати.

Не кладіть телефон під подушку

Якщо ви спите з телефоном під подушкою, то це ще один спосіб скоротити термін його служби завдяки перегріванню. Якщо ваш телефон при цьому щей і на зарядці стоїть або має якийсь дефект, то він може навіть становити потенційну пожежонебезпеку.

Постійно тримаєте телефон на зарядці

Як попереджає pcmag.com, якщо ваш телефон залишається підключеним до мережі, коли він вже повністю заряджений, це може привести до пошкодження батареї. Справа не в тому, що ваш телефон перезарядиться, а в тому, що він може перегрітися. Ситуацію погіршує, якщо ви використовуєте дешевий неоригінальний кабель.

Не заряджайте свій телефон всю ніч

Залишати телефон підключеним до мережі на ніч – погана ідея. Коли акумулятор досягне 100-процентного заряду, він продовжить отримувати підтримуючу підзарядку. Але, як вказують у технологічній компанії Cadex, літій-іонні акумулятори краще не піддавати надмірній зарядці, бо з часом це їх зношує.

Не оновлюється програмне забезпечення телефону

Відкладання оновлень телефону приносить йому більше шкоди, ніж користі. Виробники iPhone і Android випускають оновлення, щоб поліпшити взаємодію з користувачами і забезпечити нормальну роботу телефону. Ці оновлення також можуть дати вашому телефону додаткові переваги. Наприклад, якщо у нього слабка батарея або інші проблеми, то оновлення ПЗ можуть їх виправити, повідомляє Popular Science.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.