Apple збирається випустити iPhone з Touch ID вбудованим в екран

сканер тач айди
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Рік тому, авторитетний аналітик Мін-Чі Куо раптово для багатьох заявив, що Apple розробляє новий iPhone з вбудованим в екран сканером відбитків пальців Touch ID. В такий несподіваний витік повірили не всі, навіть незважаючи на величезний потік достовірних новин від експерта і негласне звання найбільш перевіреного аналітика зі світу Apple. Однак, як показує свіжий витік, схоже, Куо знову виявився правий.

 

Згідно з останніми даними від іншого перевіреного, але не найбільш публічного інсайдера під ніком @L0vetodream, Apple створює iPad Air 4 з інтегрованим під екран сканером Touch ID. Йдеться про оптичний дактилоскопічний сенсор, який буде зчитувати відбиток пальця шляхом відображення або просвіту. Планшет з дивовижною для пристроїв Apple технологією повинен вийти до кінця року.

Ці плани Apple роблять прямий натяк на можливу появу вбудованого в екран дактилоскопічного сенсора в iPhone наступних поколінь. Зазвичай Apple випробовує технологічні та дизайнерські рішення спочатку на iPad, після того застосовує їх на смартфони iPhone.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За прикладами довго ходити не треба. У iPad Pro 2020 компанія використовувала новітній сканер LiDAR для визначення точної відстані до об’єктів. Точно такий же з’явиться в смартфонах з лінійки iPhone 12 , доповнивши основні камери. Більш того, нові iPhone запозичать від iPad Pro останніх двох поколінь і дизайн. Останні великі витоки підтвердили, що iPhone 12 чекає великий редизайн в стилі актуальних iPad Pro.

Таким чином, Touch ID під екраном все ж дійсно з’явиться в майбутніх iPhone. Найімовірніше, він доповнить собою функцію сканування особи Face ID, як ще в минулому році і повідомив Мін-Чі Куо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.