Вразливостей в ОС Android вистачає, і вона лідер за їх кількістю

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Android – найпопулярніша мобільна платформа і, як наслідок, найбільш вразлива. Її частка на ринку рекордно велика, ось і намагаються розробники і зловмисники писати шкідливе ПЗ, що дозволяє зламати пристрою. Умілий хакер може отримати доступ до всієї конфіденційної інформації і навіть зможе відслідковувати переміщення і розмови. У цьому їм допомагають «дірки» в ОС і сторонні додатки.

Дослідники з TheBestVPN з’ясували, що за підсумками 2019 року операційний система Android лідер за кількістю вразливостей. Так, в минулому році було виявлено 414 вразливостей. Але ситуація не настільки погана. На думку експертів, кількість вразливостей неухильно зменшується. Так, якщо в 2017 році було знайдено 843 «дірки», то за підсумками минулого року їх кількість скоротилася вдвічі. А за весь час існування Android було виявлено 2563 уразливості.  

Вразливостей в ОС Android вистачає, і вона лідер по їх кількості - фото 1

Експерти сходяться на думці, що «корінь зла» далеко не в самій операційній системі, а тих додатках, які отримують доступ до системних файлів. Багато що залежить і від апаратних засобів. Наприклад, недавній серйозний експлойт, що торкнулася мільйони Android-пристроїв, пов’язаний з недоліками вбудованого ПЗ чіпів MediaTek.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зі свого боку, Google прагне підвищувати безпеку зеленого робота, регулярно випускаючи оновлення безпеки. Компанія також вважає, що кількість проблем безпеки, виправлених в ОС, не є показником безпеки платформи. Це насправді «результат відкритості Android, що працює так, як задумано».

Джерело: 9to5google

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.