В мережі розкрили справжню вартість компонентів Samsung Galaxy S20 Ultra

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Samsung Galaxy S20 Ultra – найдорожчий смартфон компанії, якщо говорити про базові версії і не брати в розрахунок гнучкі моделі.

Але чи виправдано підвищення цін з технічної точки зору або ж Samsung просто вирішила, що це можна зробити, виходячи з кількості нововведень? Фахівці TechInsights розібрали смартфон, щоб оцінити вартість всіх його компонентів. Їх вердикт – Galaxy S20 Ultra з урахуванням збірки коштує 528,5 долара. Це конфігурація з SoC Snapdragon 865, 12 ГБ ОП і 256 ГБ флеш-пам’яті. Нагадаємо, в США за апарат просять 1400 доларів, і це за версію з 128 ГБ флеш-пам’яті.

Для порівняння, вартість компонентів і складання новенького Xiaomi Mi 10 – 440 доларів, тоді як ціна на ринку становить 675 доларів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ж говорити про попередні флагмани Samsung, наприклад, у Galaxy S9 + вартість компонентів і складання становила 380 доларів, у Galaxy S8 + – 343 долара. А у Galaxy S10 + цей показник становив 420 доларів. Тобто можна бачити, що з кожним роком зростають не тільки ціни, а й витрати Samsung на виробництво флагманських смартфонів. Правда, це не скасовує того факту, що Galaxy S20 Ultra вийшов украй дорогим.

Окремо можна оцінити вартість різних компонентів. Наприклад, найдорожчим виявився набір камер – 107,5 долара. Також чимало коштують SoC Snapdragon 865 (81 долар) і дисплей (67 доларів). Більшість інших компонентів коштують не більше 30 доларів. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.