Google випадково показала Android 11

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Google допустила цікавий витік. Вчора вночі ненадовго заробила сторінка Android 11 Developer Preview (превью для розробників).

Сторінку швидко прибрали із загального доступу, але скріншоти встигли розлетітися по мережі. На сторінці не було робочих посилань на завантаження, але все одно ентузіасти отримали інформацію для роздумів.

1android-11-developer-preview_large.png (150 KB)

В описі говорилося, що Android 11 надасть підвищений захист для даних користувача, нові способи «залученості» користувачів, розширену підтримку для складних пристроїв, розширення графічного API Vulkan, і багато іншого. Також пропонувалося спробувати Android 11 на будь-якому пристрої Pixel, однак за посиланням не виявилося робочих завантажень.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google виділила три основні розділи, на які розробникам варто звернути увагу:

  • Зміна поведінки. Зміни в системі, які можуть вплинути на роботу додатків при запуску на Android 11.
  • Функції безпеки. Нові заходи безпеки для захисту даних користувача, які повинні підтримуватися в додатках.
  • Нові функції та API. Інструменти для складних пристроїв, комунікаційних функцій, обміну контентом, біометрії, медіаконтенту, нейросетей, і так далі.

Докладний анонс Android 11 можна очікувати на конференції для розробників Google I / O 2020 року, яка пройде 12-14 травня. Перше прев’ю для розробників при цьому може стати доступним в березні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.