Apple готує глобальний футуристичний редизайн iPhone

Apple готує глобальний футуристичний редизайн iPhone
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Apple запатентувала смартфон, який не схожий ні на один інший мобільний пристрій. Швидше за все, щось подібне не вийде ні в цьому році, ні в наступному, але очевидно, що хоча б частина запатентованих ідей буде використана при створенні нових моделей iPhone.

У патенті описується смартфон, повністю покритий склом. В даний час скло в смартфонах Apple використовується для захисту екрану та задньої частини корпусу, а бічні грані металеві з пластиковими елементами для антен. Задумка Apple полягає в тому, щоб створити смартфон, укладений в монолітний скляний корпус.

У патенті також згадується можливість додавання додаткових екранів на грані пристрою або задню частину корпусу. На ілюстрації показано, як може виглядати такий пристрій:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple готує глобальний футуристичний редизайн iPhone

Схематично такий гаджет виглядає не дуже красиво, але в реальному житті він напевно виглядав би дуже ефектно. Дизайнери, які спеціалізуються на малюванні неофіційних рендерів, незабаром покажуть, яким міг би бути цей смартфон.

Щось подібне у компанії Samsung з’явилося в 2014 році – мова про смартфон Galaxy Note Edge з міні-екраном, розміщеному на правому торці. Згодом ця ідея переросла в випуск флагманських пристроїв, краю екранів яких лише трохи закруглені. Дизайнери Apple витратили кілька років на те, щоб розвинути цю ідею. додавши кілька нових елементів.

Варто розуміти, що наявність цього патенту зовсім не означає, що Apple обов’язково випустить такий смартфон. Компанія може просто захищати свої ідеї і в тому випадку, якщо хтось реалізує їх, буде отримувати патентні відрахування, як часто відбувається. У Apple дуже багато патентів, у тому числі досить старих, і далеко не у всіх описані реально випущені пристрої. У будь-якому випадку, цей документ показує, в якому напрямку рухаються дизайнерські задумки Apple, і конкуренти з числа китайських виробників напевно вже задумалися про створення смартфонів з повністю скляним корпусом і декількома екранами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.