Як “вилікувати” смартфон від коронавірусу

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Національна комісія охорони здоров’я Китаю днями підтвердила, що зараження коронавірусом відбувається не тільки по повітрю при кашлі або чханні або при тісному контакті з хворим.

Мобільні телефони були названі потенційними переносниками коронавірусу, так як на їх корпусах і екранах збирається досить багато бруду, а також бактерій, частинок слини заражених і так далі. Після використання смартфона, який є переносником коронавірусу, досить потерти очі або ніс, щоб заразитися.

Відповідно стало очевидно, що і мобільні телефони необхідно дезінфікувати, однак як правильно це робити. Національна комісія охорони здоров’я повідомляє, що вірус чутливий до ультрафіолету і тепла. Досить провести обробку при температурі 56 °C протягом 30 хвилин. Крім того, підходять пероксид водню, оцтова кислота і хлороформ, які можуть ефективно ліквідувати вірус.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія OnePlus запросила головного лікаря відділення загальної медицини першої лікарні Університету Цзілінь Інь Хунмей, щоб він порекомендував, як правильно дезінфікувати мобільні телефони, так як вищезгадані способи не підходять.

Якщо відкинути все зайве, то виходить, що для цих цілей підходить 75-процентний спирт, який часто використовується в медицині і є найбільш підходящим дезінфікуючим засобом для стерилізації мобільних телефонів. Занурювати смартфон в таку рідину, звичайно ж, не треба. Досить просто обробити його і витерти насухо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.