Анонс Redmi K30: 5G, 120-Гц дисплей і новий датчик Sony IMX686

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ви заслужили кращого, ви заслужили 5G-смартфон від Redmi за привабливою ціною. Мабуть, саме такий ключовий посил був зроблений зі сцени, на якій пройшла прем’єра Redmi K30 5G.

Компанія усіма силами намагалася донести до користувачів ту думку, що 5G – це не завтрашній день, а вже сьогодні. І їй дуже важливо, щоб всі бачили, які титанічні зусилля вона робить по популяризації смартфонів з підтримкою мереж п’ятого покоління. А ще вона заявляє, що її місія нести нові технології молодіжній аудиторії.

В цілому вся презентація, як завжди, була побудована навколо технічних характеристик Redmi K30 5G. Природно, що китайці похвалилися тим, що їм вдалося створити найдоступніший пристрій з підтримкою 5G. Причому підтримує він всі актуальні на сьогоднішній день діапазони і стабільність прийому сигналу повинні забезпечити 12 антен.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для тих, кому така річ як 5G-мережі не потрібна або марна, запропонована версія 4G з трохи більш простими характеристиками.

Смартфон випускається в скляному корпусі, який поєднує в собі сучасні тренди: великий дисплей в «самсунговському» стилі з вирізаним овальним отвором під подвійну фронталку, помірні рамки, як для влаштування свого класу і багатомодульна камера.

Redmi K30 виглядає приємно і сучасно, але не більше того. Він створений не для того, щоб чарувати екстер’єром, а підкорювати грубою силою – оптимальним поєднанням характеристики і ціни. Уже традиційно корпус позбавлений вологозахисту, але в наявності всі необхідні роз’єми: 3,5 мм аудіоджек з підтримкою Hi-Res, USB Type-C і ІК-порт. Дактилоскопічний датчик виявився на правій грані і суміщений з кнопкою живлення. Ще до анонсу компанія хапалася тим, що їм вдалося запропонувати досить невелику по товщині клавішу.

За своїми характеристиками екран тут не рядовий для наших днів: IPS-панель, 2400х1080 точок, діагональ 6,67 дюйма, співвідношення сторін 20: 9 і кадрова частота 120 Гц. А ще виробник не забув сказати, що на нього припадає 91% лицьовій панелі.

В якості платформи обрана свіжа однокристальна система Snapdragon 765G, що складається з восьми обчислювальних ядер і відеоприскорювача Adreno 620. Її вибір продиктований тим, що продукція Qualcomm це вже своєрідний «знак якості» по продуктивності і він є провідником у світ мереж п’ятого покоління пристроїв середньої руки. Втихомирювати гарячу вдачу Snapdragon 765G покликана мідна тепловідвідна трубка, якою під силу знизити температуру на 7 ° С.

Пропонується Redmi K30 5G з 6/8 Гб оперативної пам’яті і можна вибрати один з трьох варіантів в залежності від обсягу накопичувача: 64 Гб, 128 Гб або 256 Гб. Є тут двохдіапазонний Wi-Fi, двочастотний навігаційний модуль GPS, Bluetooth 5.1 і NFC.

З камерою новинки обов’язково варто познайомитися ближче, адже справа навіть не в тому, що тут використовується квадромодуль, а то, що в якості головного встановлений датчик на 64-мегапікселя Sony IMX686. І це перший на ринку смартфон з новим модулем. Крім нього в Redmi K30 є сенсори на 8 Мп (ширококутний) + 5 Мп (макрозйомка) + 2 Мп (датчик глибини).

Певний вау-ефект новинці додає наявність двох об’єктивів у фронтальній камері, де ключовою на 20 Мп і в допомогу дан датчик глибини на 2-мегапікселя.

Звичайно, смартфон не претендує на лаври фотофлагмана і як Xiaomi CC9 Pro не пускає рукавичку Huawei Mate 30 Pro, але для смартфона за свої гроші, знімати він повинен непогано. Природно, якщо все не зіпсують криворукий розробники софта. 

У комплекті зі смартфоном іде блок живлення для швидкісної зарядки на 30 Вт (версія 4G на 27 Вт). А заряджати йому належить акумулятор ємністю 4500 мАг і на повну зарядку піде 68 хвилин. У плані часу роботи все досить пристойно, але на щось особливе розраховувати не доводиться. Бути рекордсменом заважає великий екран і ненажерливий 5G-модем.

Що стосується 4G-версії Redmi K30, то вона відрізняється від свого просунутого 5G-побратима апаратною платформою Snapdragon 730G, швидка зарядка тут потужністю 27 Вт і в основній камері модуль для макрозйомки на 5 Мп замінений на сенсор простіше – 2 Мп.

Redmi K30 5G буде доступний в Китаї вже в цьому місяці. Ціни в залежності від версій там будуть такі: 6/64 Гб – $ 284, 6/128 Гб – $ 327, 8/128 Гб – $ 370 і 8/256 Гб – $ 412.

Redmi K30 4G пропонується також в чотирьох конфігураціях і порядок цін такий: 6/64 Гб – $ 227, 6/128 Гб – $ 241, 8/128 Гб – $ 270 і 8/256 Гб – $ 312.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.