Huawei заплатить гроші власникам смартфонів на Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Американський уряд з посиланням на свої спецслужби зазначає, що всі дані про власників смартфонів Huawei передаються в руки китайських спецслужб, які використовують отримані відомості для різних дій, в тому числі шпигунства за конкретними особами. Це дуже серйозні звинувачення, які сильно підірвали рівень довіри багатьох користувачів до цього виробника. Тим не менш, компанія вирішила довести всьому світові зворотне, а для цього вона зібрала відомих хакерів в одному місці, сплативши всім таким поїздку на свою прес-конференцію. Журналістам про таку нічого не повідомили, тому дізнатися про неї вдалося лише після проведення.

Так, зокрема, на цій самій конференції Huawei запустила спеціальну програму, в рамках якої вона обіцяє заплатити гроші власникам своїх фірмових смартфонів на Android, які виявлять в фірмовому програмному забезпеченні якісь вразливості. За такі критичного рівня обіцяють заплатити 200 тисяч євро, за проломи високого рівня – 100 тисяч євро, за уразливості середньої небезпеки нададуть 2000 євро, а за різні баги і невеликі уразливості – 1000 євро. Такі розцінки діють по всьому світу, тобто отримати гроші можуть абсолютно всі, хто надасть допомогу в поліпшенні програмного забезпечення. Простих користувачів від хакерів нічого не відрізняє, так як випадково наштовхнутися на вразливість може кожен.

Щоб повідомити про прогалини в захисті, або ж якісь баги потрібно написати електронного листа в спеціальний відділ Huawei, звернувши його співробітникам, які працюють в підрозділі безпеки. Якщо вразливість буде підтверджена, людина  яка повідомила про неї отримає грошову винагороду. Сама «діра» в захисті виявиться закрита в термін від декількох днів до трьох місяців, в залежності від того, наскільки критичною вона є. Подібним чином китайська корпорація хоче довести всьому світові, що її програмне забезпечення є не менш захищеним, ніж таке від Google, Apple і ряду інших компаній, які також платять гроші за злом своєї власної продукції.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.