iPhone 5G стане першим смартфоном Apple з 5-нанометровим чіпом

У 2020 році Apple випустить три смартфона, які отримають 5G-модем Qualcomm X55. Разом з ним нове покоління гаджетів оснастять процесором A14 Bionic на 5-нанометровій архітектурі.

Наступний чіпсет Apple стане помітно меншим в розмірах, але набагато продуктивніший своїх попередників. Для “купертіновців” це буде перша розробка на 5 нм техпроцесу.

Інформація про випуск 5G-смартфонів Apple в 2020 році з’являлася і раніше. При цьому офіційно компанія ніяк не піднімала цю тему і не робила відповідних анонсів. Останні флагмани – iPhone 11 , iPhone 11 Pro і iPhone 11 Pro Max – підтримують тільки мережі 4G.

Протягом останніх двох років процесори Apple використовували 7 нм архітектуру, яка вперше була використана в A12 Bionic в пристроях 2018 року. В оновленні iPhone 2019 року відбувся перехід на процесор A13, але він так само був побудований на 7 нм техпроцесі.

Крім внутрішніх компонентів в 2020 році Apple повинна відновити і зовнішній вигляд своїх пристроїв. Так, нові iPhone можуть отримати підекранний сканер відбитків пальців, а також корпус з гострими кутами в дусі старих iPhone 5 і 4.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.