На Huawei Mate 30 більше не можна поставити додатки і сервіси Google

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зовсім недавно Huawei представила свої флагманські смартфони серії Mate 30, які стали першими смартфонами компанії без підтримки додатків і сервісів Google, оскільки Сполучені Штати включили китайського гіганта в свій «Список заборонених компаній».

Відразу після виходу смартфонів був знайдений обхідний шлях, який дозволяв бажають продовжувати використовувати сервіси Google на смартфонах серії Mate 30. Однак, як стало відомо, даний «метод обходу через LZ Play» більше не доступний, а веб-сайт з відповідними додатками більше не працює.

Користувачі могли встановити сторонній додаток LZ Play з правами адміністратора, проте потім з’ясувалося, що даний метод викликає деякі серйозні питання з приводу безпеки користувальницьких даних. Цей метод використовував спеціалізовані дозволи Android, доступні тільки в телефонах Huawei, включаючи дозвіл встановлювати інші додатки в якості “системних”. Незабаром після того, як Джон Ву (John Wu), розробник Magisk, опублікував пояснення того, як працює система, сайт, на якому розміщено додаток LZ Play, був закритий.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Точної інформації про те, хто закрив сайт, немає, але існує ймовірність того, що це сама Huawei направила повідомлення з проханням припинити поширення програми, так як компанія була стурбована поганими відгуками в пресі на цю тему.

Крім того, повідомляється, що смартфон Huawei Mate 30 більше не проходить тест безпеки Google SafetyNet. Проходження тестів SafetyNet є однією з вимог, які дозволяють мати можливість використовувати деякі додатки.

Так що якщо ви плануєте придбати Huawei Mate 30, то повинні знати про потенційні складнощі. Навряд чи сервіси і додатки Google будуть працювати на них, поки (якщо) США і Китай не врегулюють свої відносини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.